Etusivu / Moto3 / Pulkkinen päätti tulokaskautensa taistellen – haastava vuosi tarjosi paljon arvokasta kokemusta
Patrik Pulkkisen tulokaskausi Moto3-luokan MM-sarjassa on nyt paketissa. Kuva: Peugeot MC Saxoprint/F. Kirn

Patrik Pulkkisen, 16, tulokaskausi Moto3-luokan MM-sarjassa päättyi Valenciassa ajettuun 29. sijaan.

Paljon arvokasta kokemusta hankkineen Pulkkisen suunnitelmat kauden 2018 osalta ovat edelleen avoinna. Määrätietoisesti uraansa rakentava talentti suuntaa suurella todennäköisyydellä Moto3-luokan MM-sarjaan, mikä sekään ei ole lainkaan huono vaihtoehto.

Pulkkiselle Valencian kisa oli hienosti kulkeneen aika-ajon jälkeen vaikea. Peugeot MC Saxoprint-tiimin pyörässä ilmeni teknisiä ongelmia ja Pulkkinen joutui kurvaamaan ratavarikolle, kun 24 kierroksen kisasta oli 13 ajamatta.

Pulkkisen periksiantamattomuudesta ja sitkeydestä kertoo jälleen kerran paljon se, että hän ei lyönyt hanskoja tiskiin, vaan päätti lähteä uudelleen radalle kaukana muita jäljessä.

– Tämä olisi voinut olla minulle todella hyvä kisa. Startti oli kohdallaan ja fiilis pyörään hyvä, mutta sitten huomasin, että en saa enää kuutosvaihdetta päälle. Minun oli palattava varikolle ja mekaanikot korjasivat tilanteen. Ajoin sen jälkeen ok-vauhtia yksin, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Olen silti tyytyväinen tähän viikonloppuun tuota teknistä ongelmaa lukuun ottamatta. Teimme hyvää työtä ja paransin ajoani paljon, vahvistaa Pulkkinen.

Kauden päätöskisan voittoon paalupaikalta ajoi espanjalainen Jorge Martin. Voitto oli Martinille uran ensimmäinen Moto3-luokassa.

Karkumatkalle karauttanut Martin kukisti toiseksi sijoittuneen ja jo aiemmin maailmanmestaruuden varmistaneen maanmiehensä Joan Mirin 3,760 sekunnilla. ”Miracle” Mir putosi kisassa kertaalleen jo sijalle 19 tehden kuitenkin huiman nousun takaisin kärkinippuun.

Espanjalaiskuljettajien valloittaman podiumtruion täydensi Marcos Ramirez 3,877 voittajasta jääneenä.

Hollantilainen Bo Bendsneyder ja italialainen Niccolo Antonelli hyvästelivät Valenciassa Red Bull KTM Ajo-tiimin. Bendsneyder päätyi jäähyväiskisassaan 12:nneksi ja Antonelli 14:nneksi.

Bendsneyderin ura jatkuu Moto2-luokan Tech3-tiimissä. Antonelli ajaa myös ensi kaudella motokolmosissa tiiminään vuorostaan SIC58.

Red Bull KTM Ajo-tiimin ainoana Moto3-luokan kuljettajana kaudella 2018 kilpailee eteläafrikkalainen Darryn Binder.

– Positiivinen asia tässä kauden viimeisessä Moto3-kisassa oli se, että molemmat kuljettajat ajoivat maaliin ja pisteille, vaikka olisimmekin halunneet ylemmäs. Erityisesti Bo’lla oli tänä viikonloppuna potentiaalia taistella kärkisijoista. Haluan kiittää molempia kuljettajia ja tiimiä heidän tekemästään työstä ja kaikki partnereitamme, jotka mahdollistivat kauden 2017, toteaa tallipäällikkö Aki Ajo.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …