Etusivu / Moto3 / Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”
Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa.

Ricardo Tormo-radan sateesta harmaa sunnuntai oli sittenkin pelkkää auringonpaistetta suomalaistalli Ajo Motorsportille. Superlahjakkuus Can Öncü häikäisi Moto3-luokan voitolla ja Miguel Oliveira ajoi ykköseksi Moto2-luokassa sinetöiden Red Bull KTM Ajolle tiimien maailmanmestaruuden.

– Tämä on ollut uskomaton päivä. Emme olisi voineet uskoa, että tämä on mahdollista, Ajo viittaa ensisijaisesti Öncün puoleen.

Villillä kortilla matkassa ollut Red Bull KTM Ajo Junior Academyn turkkilaiskuljettaja löi tosiaankin kaikki ällikällä saavuttamalla MotoGP-sarjan ensimmäisessä osakilpailussaan heti voiton. Öncusta tuli samalla MotoGP-historian kakkien aikojen nuorin voittaja 15 vuoden ja 115 päivän iässä.

– Joku saattaa ajatella, että tämä tuli liian aikaisin, mutta minun täytyy sanoa, että Can ja Deniz Öncü omaavat mahtavan asenteen. Olen varma, että he molemmat saavuttavat upeita asioita tulevaisuudessa, Ajo alleviivaa.

Can Öncü on ainutlaatuinen.

Deniz on Can Öncün kaksoisveli. Molemmat ajoivat tällä kaudella Red Bull Rookies Cupin lisäksi Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa Red Bull KTM Ajo Junior Academyn väreissä. Niklas Ajo toimi junnujen MM-sarjassa Denizin teknisen ryhmän päällikkönä. Valenciassa hän hoiti vuorostaan ja menestyksekkäästi samaa pestiä Can Öncün taustalla.

– Can Öncü on ainutlaatuinen ja myös Denizin asenne on aivan loistava, Niklas Ajo säestää isänsä näkemystä.

Itku oli lähellä

Deniziä päätä pitempi Can ajoi Valenciassa kerta kaikkiaan upean viikonlopun. Hän painoi harjoituksissa kärjen tuntumassa ja kiirehti sadekelin renkailla aika-ajoissa neljänneksi slickseillä sivaltaneen kärkikolmikon takana.

Luulisi, että Can olisi ollut ikionnellinen toisen lähtörivin paikkaansa, mutta mitä vielä: nuorukaiselle oli ollut itku lähellä, sillä hän koki neljännen sijan pettymyksensä. Sekin kertoo todella paljon Aki ja Niklas Ajon alleviivaamasta rautaisesta asenteesta.

Näin koko elämäni vilahtavan silmissäni!

Can Öncü tosin hänkin myöntää, että voitto oli jotain sellaista, mistä oli sittenkin vaikea vielä edes haaveilla.

– Minulle tärkeintä oli pyrkiä ajamaan pisteille hyvällä sijoituksella. En kuitenkaan odottanut, että saavutan podiumsijoituksen saatika voiton.

Superjunnu irtautui äärimmäisen haastavissa olosuhteissa muista.

– Huomasin, että minulla oli iso ero muihin. Pyrin viimeisillä kierroksilla vain hallitsemaan tilanteen niin hyvin kuin mahdollista. En ajanut limiitillä. Itse asiassa ajoin viimeisen kierroksen todella hiljaa. En havainnut kuitenkaan yhtä lätäkköä ja pyöräni luisti: näin koko elämäni vilahtavan silmissäni!, Öncü huokaisee helpotuksesta.

– Lopussa sitten unelmastani tuli totta. Haluan kiittää Red Bull KTM Ajoa ja Dornaa siitä kaikesta tuesta, jonka he ovat antaneet minulle, Öncü päättää kohteliaasti.

Voitto! Can Öncü kiirehtii Niklas Ajon ja muiden onniteltavaksi. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Tässä on MotoGP-historian nuorin voittaja: Can Öncü, 15 vuotta ja 115 päivää. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Miguel Oliveira ja Can Öncü – suomalaistallin sankarit Valencian GP:ssä! Kuva: Red Bull KTM Ajo

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Nyt jysähti! Aki Ajon tiimin vasta 15-vuotias superlupaus ajoi voiton MotoGP-sarjan debyytissään

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Katso myös

Nyt jysähti! Aki Ajon tiimin vasta 15-vuotias superlupaus ajoi voiton MotoGP-sarjan debyytissään

Aki Ajon johtama Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimi päätti MM-kauden todella upealla tavalla Valencian märällä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *