Etusivu / MotoGP/MotoE / Mestari puolikuntoisenakin kärjessä – Kallio piti kaksi KTM:n kisakuljettajaa takanaan
MotoGP-vuosi 2019 alkoi siitä, mihin 2018 päättyi, eli mestari Marc Marquez kärkipaikalla. Kuva: Repsol Media

Mestari puolikuntoisenakin kärjessä – Kallio piti kaksi KTM:n kisakuljettajaa takanaan

Hallitseva maailmanmestari Marc Marquez ei voittaisi, jos MotoGP-luokan kauden avausosakilpailu ajettaisiin huomenna. Paalulta Hondan ässä saattaisi siihen kapinaan tosin tykittää. Marquezin viime vuoden lopulla leikattu olkapää ei kestä vielä isojen kierrosmäärien rasitusta, mutta yksittäisissä vedoissa hän on silti pitelemätön.

MotoGP-luokan vuoden 2019 ensimmäinen virallinen testipäivä ajettiin tänään Sepangin helteisellä radalla Malesiassa.

Minulla ei ole vielä täysiä voimia ja minun pitää muuttaa kierroksen tai kahden jälkeen ajotyyliäni.

Marquezin taktiikka piti aamusta iltapäivän alkuun, jolloin hän heitti suosiolla pyhkeen kehään ja painui fysioterapeutin pakeille: laatu korvasi määrän.

Marquez kiersi Sepangin radan vain 29 kertaa, kun päivän kovin urakoija, Yamahan Maverick Vinales pisti tältä osin 34 kiekkaa paremmaksi. Vauhdillisesti ei Vinales kuitenkaan pystynyt pistämään Marquezille kampoihin.

– Olen erittäin tyytyväinen päästyäni ajamaan pitkän talven jälkeen, mutta odotin kyllä parempaa. Minulla ei ole vielä täysiä voimia ja minun pitää muuttaa kierroksen tai kahden jälkeen ajotyyliäni. Päätin päivän aikaisin säästääkseni itseäni seuraaville testipäiville, Marquez tähdensi.

Marquez latasi pohjiksi kelpo lukemat 1.59,621, joilla hän piti Suzukin Alex Rinsin 0,259 sekunnin turvin takanaan. Marquezin ja Rinsin ohella Vinales ja päivän nopein Ducati-kuljettaja, Avintia-tiimin Tito Rabat pystyivät alittamaan kahden minuutin kierrosajan.

Ducatin tehdastallin kuljettajista Danilo Petrucci oli viides ja Andrea Dovizioso kuudes. Pohjista 0,430 sekuntia jäänyt Petrucci peittosi Yamahan Valentino Rossin niukasti kolmella tuhannesosalla.

– Mahtava tunne olla takaisin pyörän päällä. Nautin, vaikka päivä olikin fyysisesti todella kova kuumuuden vuoksi. Katsoin vahvempien kavereiden kierrosaikoja, eikä tilanteemme ole huono. Vaikuttaa siltä, että pyörämme on kokenut muutamia parannuksia viime vuoteen verrattuna, Rossi totesi maltillisena.

KTM-kaartin parhaasta vauhdista vastasi tehdastiimin Pol Espargaro: kymmenes ja 0,692 sekuntia Marquezista.

– Emme ole hakemassa täällä vielä äärirajoja. Ajamme täällä testiä, Espargaro alleviivasi.

Aki Ajon Moto2-ruodusta kuninkuusluokkaan noussut Miguel Oliveira oli KTM:n Tech 3-tiimin pyörällä 16:s 1,281 sekuntia kärjestä.

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio ajoi keskiviikkona 20 kierrosta. Nopein veto nähtiin välittömästi neljännellä kierroksella, jolloin syntyi aika 2.01,054. Se jäi Marquezin pohjista 1,433 sekuntia.

Kallio kukisti KTM:n tehdastiimin toisen kuljettaja, eli Johann Zarcon 67 tuhannesosalla. Oliveiran tiimikaveri Hafizh Syahrin jätettiin kotiyleisönsä edessä viimeiseksi sijalle 26. Eroa kärkeen kertyi 2,232 sekuntia.

Sepengin testit jatkuvat torstaina ja perjantaina.

Tulosseuranta löytyy täältä.

Motogp.com

Katso myös

Valentino Rossi sai äidiltään hyvät neuvot kauteen 2019: ”Nauti ja ole varovainen”

Tänään Indonesian Jakartassa kauden 2019 Yamaha-pyöränsä yhdessä tallikaveri Maverick Vinalesin kanssa teemalla ”Beast Mode On” …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *