Etusivu / Moto3 / Suomalaistallin superjunnulle sataa ylistystä MotoGP-tähdiltä: ”Suoritus oli täysi kymppi!”
Can Öncü on ollut viime päivät melkoisessa pyörityksessä. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallin superjunnulle sataa ylistystä MotoGP-tähdiltä: ”Suoritus oli täysi kymppi!”

Tallipäällikkö Akin Ajon uusimman timantin Can Öncün ympärillä riittää positiivista pöhinää. Sade vesitti Valencian Ricardo Tormo-radalla tiistaina ajettua MotoGP-luokan kauden 2019 ensimmäistä virallista testipäivää ja muutamilla tähtikuljettajilla oli sopivasti aikaa vaihtaa ajatuksia Öncün sensaatiomaisesta suorituksesta viime sunnuntaina samalla baanalla.

Red Bull KTM Ajo Junior Academy-tiimin kuljettaja Öncü saavutti MotoGP-sarjan debyyttikisassaan historiallisen voiton sivaltamalla sadekelillä ajetun Moto3-luokan kisan ykköseksi vain 15 vuoden ja 115 päivän iässä.

Hän ratkaisi kaiken edukseen erittäin järkevästi.

Ducatin kokenut Andrea Dovizioso on todellakin vaikuttunut Öncün voitosta ja tavasta, jolla se saavutettiin.

– Hän on nyt nuorin voittaja ja hän hallitsi mestarillisesti ensimmäistä kisaansa vaikeissa olosuhteissa. Se oli minusta aivan uskomatonta. Me kokeneemmat kuljettajat ajattelemme paljon eri vaihtoehtoja sadekelin kisaan lähdettäessä, mutta en tiedä, mitä Öncü ajatteli. Hän oli nopea välittömästi startista alkaen ja hän ratkaisi kaiken edukseen erittäin järkevästi, Dovizioso ylistää turkkilaisnuorukaista Dornan videohaastattelussa.

Dovizioson kollega, Suzukin MotoGP-tiimin kuljettaja Alex Rins on hänkin haltioissaan siitä, mitä suomalaistallin kuljettaja teki kauden viimeisessä MM-osakilpailussa.

– Käsittämätöntä, hullua! Can ajoi loistavan kilpailun. En tiedä, oliko hän koskaan ennen edes ajanut vastaavissa olosuhteissa. Niin, mitä tähän lisäämään: suoritus oli täysi kymppi!, Rins hehkuttaa.

Öncülla on muuten myös sana hallussa. Öncülta udeltiin Valencian GP:n jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sitä, miten hän pysyi niin kylmäpäisenä miltei koko kisan ajan.

– En tiedä. Join ennen kisaa kahvia. Ehkä se auttoi.

Päättyneellä kaudella Red Bull MotoGP Rookies Cupin arvostetun mestaruuden saavuttanut Öncü ajaa ensi vuonna Ajo Motorsportin Red Bull KTM Ajo-tiimin ainoana kuljettajana Moto3-luokan varsinaisessa MM-sarjassa.

Moto3- ja Moto2-luokkien kauden 2019 ensimmäinen virallinen testijakso ajetaan tulevana viikonvaihteena Jerezissä. Andalusialaisradalla testaavat perjantaista sunnuntaihin myös sähköpyörien MotoE-luokan kuljettajat Ajo Motorsportin riveihin siirtynyt Niki Tuuli mukaan luettuna.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Katso myös

Nyt jysähti! Aki Ajon tiimin vasta 15-vuotias superlupaus ajoi voiton MotoGP-sarjan debyytissään

Aki Ajon johtama Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimi päätti MM-kauden todella upealla tavalla Valencian märällä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *