Etusivu / MotoGP/MotoE / Mika Kallio urakoi Sepangin radalla numerolla 66 – rookie nappasi suomalaiskonkarin legendaarisen 36:n
Mika Kallio: KTM/Gold and Goose

Mika Kallio urakoi Sepangin radalla numerolla 66 – rookie nappasi suomalaiskonkarin legendaarisen 36:n

KTM:n MotoGP-luokan testikuljettajana jatkava Mika Kallio käynnisti kauden tänään Sepangin radalla Malesiassa. Moni hieraisi silmiään, kun niin sanotuissa shakedown-testeissä rataa kiersi numerolla 66 varustettu KTM-pyörä.

Miksi näin, koska Kallio on ajanut koko pitkän uransa numerolla 36?

– Kyllä, tämä on uusi numeroni, koska Mir (Joan) tuli MotoGP-luokkaan ja hän käyttää samaa numeroa (36) kuin minä. En ole kisakuljettaja, joten en voi käyttää sitä numeroa. 66 oli tarjolla ja otin sen, Kallio kuittaa tilanteen Crash.net-sivustolle.

Kallion paraatinumeron ”ryösti” siis kuninkuusluokan espanjalainen rookie-kuljettaja Mir, joka käskyttää Suzukia kokeneen italialaisen Andrea Iannonen rinnalla.

Shakedownissa valmistetaan pyörät ensi viikkoa varten, jolloin MotoGP-luokan tämän vuoden ensimmäiset viralliset testit ajetaan samalla radalla.

Kallio paiski testien avauspäivänä kirjaimellisesti haalarihommia. Hän näet kokeili peräti seitsemää säädöiltään erilaista KTM RC16-pyörää.

Kallio, 36, teloi viime vuoden Saksan GP:n harjoituksissa polvensa kurjaan kuntoon. Kallio oli yli viisi kuukautta poissa pyörän selästä, ennen kuin hän pääsi kokeilamaan ajokuntoaan joulukuussa.

– Se (polvi) alkaa olla hiljalleen parempi, mutta ei vielä 100-prosenttisessa kunnossa ja töitä sen osalta on yhä paljon tehtävänä. Minulla on vaikeuksia oikealle kääntyvissä mutkissa löytääkseni hyvän ajoasennon, koska polven liikkuvuudesta puuttuu yhä jotain.

Kalliolle on näillä näkymin luvassa ensi kaudella yksi villin kortin GP, eli KTM:n kotikilpailu Itävallan Red Bull Ringillä. Kallio toimii myös KTM:n neljän kisakuljettajan varamiehenä, joten kisoja herkässä lajissa voi tulla myös sitä kautta.

Lähde: Sportti.com

Katso myös

Valentino Rossi sai äidiltään hyvät neuvot kauteen 2019: ”Nauti ja ole varovainen”

Tänään Indonesian Jakartassa kauden 2019 Yamaha-pyöränsä yhdessä tallikaveri Maverick Vinalesin kanssa teemalla ”Beast Mode On” …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *