Etusivu / MotoGP/MotoE / Julkistamisrumba jatkuu: Aki Ajo ja Mika Kallio lavalla 12. helmikuuta
Mika Kallio, KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer, Inka Isotalo ja Aki Ajo. Kuva: Gold and Goose/KTM

Julkistamisrumba jatkuu: Aki Ajo ja Mika Kallio lavalla 12. helmikuuta

MotoGP-luokan tiimeistä Ducati ja Honda ovat jo ehtineet hoitaa alta pois kauden 2019 julkistamistilaisuutensa. Suomalaisittain mielenkiintoinen KTM:n vastaava presentaatio odottaa vuoroaan 12. helmikuuta Itävallassa.

KTM julkistaa tuolloin kaikki kolme merkittävintä koostumustaan, eli MotoGP-luokan tehdas- ja Tech 3-tiimit, sekä Aki Ajon johtamat Red Bull KTM Ajo-tiimit. Lavalla nähdään silloin siis tallipäällikkö Ajo ja KTM:n MotoGP-luokan testikuljettana jatkava Mika Kallio.

Kalliolla on tuolloin taatusti mielenkiintoista kerrottavaa, sillä hän on ehtinyt ajaa silloin ainakin jo niin sanotut shakedown-testit 1.-3. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa. Kyseisellä, vuoden ensimmäistä virallista IRTA-testiä edeltävällä jaksolla ovat mukana MotoGP-tiimien testikuljettajat.

Ajon tiimit operoivat tulevalla kaudella tuttuun tapaan Moto2- ja Moto3-luokissa. Ajo jatkaa motokakkosissa KTM:n tehdastiiminä kuljettajinaan eteläafrikkalainen Brad Binder ja uutena kasvona viime vuonna Moto3-luokan maailmanmestaruuden saavuttanut, marraskuun testijaksolla tapahtuneesta harmittavasta loukkaantumisestaan toipunut espanjalainen Jorge Martin.

Ajon Moto3-luokan tiimin ainoana kuljettajana aloittaa vasta 15-vuotias turkkilainen Can Öncü. Hän saa loppukaudella rinnalleen ainakin muutaman villin kortin kisan muodossa kaksoisveljensä Deniz Öncün. Deniz kilpailee alkavalla kaudella Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa Niklas Ajo ja Jorma Saarinen taustaryhmssään.

Moto2- ja Moto3-luokkien viralliset yhteistestit ajetaan 20.-22. helmikuuta Jerezin radalla Espanjassa ja 1.-3. maaliskuuta Qatarin Losailissa.

Yhteensä 19 osakilpailua kattava MM-kausi käynnistyy 10. maaliskuuta Qatarissa.

Katso myös

Yamahalta kova uutinen: MotoGP-pomo vaihtuu

Yamaha täräytti tänään kovan, mutta myös odotetun uutisen: MotoGP-luokan projektin pomona toiminut Kouji Tsuya saa …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *