Etusivu / MotoGP/MotoE / Kimi Räikkösen ex-pomo heitti haasteen Mika Kallion tiimille
Massimo Rivola, Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen. Kuvakaappaus: @sebvettelnews

Kimi Räikkösen ex-pomo heitti haasteen Mika Kallion tiimille

Kimi Räikkösen kanssa aikoinaan tiivistä yhteistyötä Ferrarin urheilupomona tehnyt italialainen Massimo Rivola jätti F-ykköset 21 vuoden jälkeen ja vaihtoi kaksipyöräisten puolelle. Rivola on käynnistänyt työt Aprilian MotoGP-tiimin urheilujohtajana ja miehen ensimmäisten kommenttien joukkoon mahtuu myös sopivan haasteen heitto Mika Kallion työnantajan KTM:n suuntaan.

Meillä on MotoGP:n tehdastalleista pienin budjetti, mutta uskon, että Aprilia on pyöränä parempi kuin KTM.

Aprilian viime kausi MotoGP-luokassa oli varsin vaatimaton. Aprilia sysättiin valmistajien MM-pisteissä viimeiseksi ja KTM:n taakse.

– Kausi 2018 oli negatiivinen Aprilialle, mutta Piaggio-yhtymä on nyt panostanut paljon rahaa, hankkinut tärkeitä teknikkoja ja solminut sopimuksen Andrea Iannonen kanssa. Kaikki tämä merkitsee sitä, että haluamme palata takaisin huipulle. Meillä on MotoGP:n tehdastalleista pienin budjetti, mutta uskon, että Aprilia on pyöränä parempi kuin KTM, MotoGP:hen Ferrarin nuorten kuljettajien akatemian päällikön paikalta siirtynyt Rivola, 47, arvioi Gazzetta dello Sportille.

Rivolalla on mittava kokemus F-ykkösistä, mutta MotoGP merkitsee hänelle hyppyä tuntemattomaan.

– Alussa minun pitää keskittyä puhtaasti urheilupuoleen ja minun on tutustuttava ihmisiin. Olen jo nyt vaikuttunut siitä laadusta, ammattitaidosta ja sitoutuneisuudesta, jonka olen havainnut Aprilialla. Aprilia on paljon pienempi kuin esimerkiksi Honda tai Ducati, mutta tällä yhtiöllä on tosiaankin kulttuuria. Olen innoissani ja vakuuttunut tästä uudesta seikkailustani, aiemmin Ferrarin lisäksi Minardilla ja Toro Rossolla työskennellyt Rivola toteaa.

Rivola kertoo huvittavan yksityiskohdan Aprilian ensimmäisestä yhteydenotosta.

– Minulle tuli lokakuun lopulla puhelu tuntemattomasta numerosta. En yleensä vastaa niihin, mutta tein sen silloin ja minulle sanottiin näin: ”Olen Roberto Colaninno (Aprilian hallituksen puheenjohtaja) ja haluaisin tavat sinut. Vastasin: ”Ja minä olen Teräsmies”. Luulin tosiaankin aluksi, että kyse oli pelkästä pilasta. No, tapasin sitten Roberton ja tajusin, että se oli täyttä totta.

Rivola voi toistaiseksi vertailla F1:htä ja MotoGP:tä toisiinsa vain ilmapiirin osalta.

– F1:ssä kaikki on paljon tiukempaa. MotoGP-varikoilla tunnelma on rennompi.

Aprilian toisena kuljettajana jatkaa Aleix Espargaro, joka saa siis rinnalleen Suzukilta siirtyneen Iannonen. MotoGP-luokan vuoden 2019 ensimmäinen virallinen, talliyhdistys IRTA:n yhteistestijakso ajetaan 6.-8. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Lähde: Sportti.com

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Rider ready and knee ready for the upcoming Malaysia tests! Training weather is not quite the same❄️🥶 @motogp @ktmfactoryracing #ktmfactoryracing #iceracing #iceroadracing #jäärata

Henkilön Mika Kallio -36 Official (@mikakallioofficial) jakama julkaisu

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *