Etusivu / MotoGP/MotoE / Lorenzo löi tiskiin kolme paljastusta
Marc Marquez ja Jorge Lorenzo. Kuva: Motogp.com

Lorenzo löi tiskiin kolme paljastusta

Marc Marquezin tallikaveriksi liittynyt Jorge Lorenzo kertoi avoimesti viime aikojen tapahtumista ja tulevaisuuden suunnitelmistaan Hondan MotoGP-tiimin julkistamistilaisuudessa Madridissa.

Ensimmäinen paljastus liittyy Lorenzon murtamaan vasempaan ranteeseen, joka pitää hänet sivussa vuoden ensimmäisistä yhteistesteistä 6.-8. helmikuuta Malesian Sepangista. Siellä Lorenzon korvaa HRC:n testikuljettaja Stefan Bradl.

Se, miten Lorenzon kohtalokas rannevamma syntyi, oli pidetty tähän mennessä visusti salassa. Tosin paljastus ei yllätä ketään: lipat motocross-pyörällä Veronan liepeillä.

– Olin harjoittelemassa ja ajamassa Italiassa. Tein virheen siinä, että en tarkastanut rataa kunnolla. Muutamissa paikoissa oli paljon mutaa, mitä oli ajaessa hankalaa havannoida. Etupyörä tökkäsi mutaan ja lensin ohjaustangon yli. Se oli typerä, todella typerä virhe.

Toinen paljastus liittyy siihen paljon puhuttuun avoimuuteen Marquezin ja Lorenzon teknisten ryhmien välillä tulevalla kaudella.

Käytäntö tulee osoittamaan, miten avoimesti data ja tieto yleensäkin liikkuu, mutta se on ainakin varmaa, että Hondan varikkoboxiin ei rakenneta väliseinää.

– Tulin MotoGP-luokkaan kymmenen vuotta sitten ja silloin tilanne oli toinen, Lorenzo viittaa tuolloin tulehtuneisiin väleihinsä Valentino Rossin kanssa Yamahalla.

Ja sitten se kolmas ja kenties kovin paljastus tulee tässä:

– Aion jäädä ”eläkkeelle” Honda-kuljettajana.

Sitä Lorenzo, 31, ei tosin kertonut, onko hänellä haussa vielä uusi sopimus Hondan kanssa kauden 2020 jälkeen. Sen hän kuitenkin toi varsin selväsanaisesti julki, että muut pyörät eivät enää kiinnosta.

Kuvat: Repsol Media

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Hondan raihnainen Dream Team esittäytyi Madridissa – Marquez: ”Elämäni tylsin talvi!”

Katso myös

Julkistamisrumba jatkuu: Aki Ajo ja Mika Kallio lavalla 12. helmikuuta

MotoGP-luokan tiimeistä Ducati ja Honda ovat jo ehtineet hoitaa alta pois kauden 2019 julkistamistilaisuutensa. Suomalaisittain …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *