Etusivu / Moto2 / Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!
Tiimien maailmanmestaruus! Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti Moto2-luokan tiimien maailmanmestaruus Valencian märällä Ricardo Tormo-radalla ajetussa kauden päätöskisassa.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin mestaruus varmistui, kun Miguel Oliveira ajoi upean voiton. Oliveiran tiimikaverin Brad Binderin kohtaloksi koitui keskeytys.

Sillä ei ollut onneksi kuitenkaan merkitystä, koska Ajon tiimin mestaruuden ainoa uhkaaja, Valentino Rossin omistama VR46 epäonnistui Valenciassa. Rossin velipuoli ja kisan paalupaikkamies Luca Marini kaatui jo alkukierroksilla. Marinin tiimikaveri, luokan henkilökohtainen maailmanmestari Francesco Bagnaia päätyi kisassa 14:nneksi.

Kausi 2018 oli menestys Ajon Moto2-tiimille, sillä Oliveira saavutti henkilökohtaisen MM-hopean ja Binder -pronssin.

Oliveira siirtyy ensi kaudella MotoGP-luokkaan ja KTM:n Tech 3-tiimiin. Binder jatkaa Ajon Moto2-tiimissä, jossa hän saa rinnalleen tällä kaudella motokolmosten maailmanmestaruuden saavuttaneen Jorge Martinin.

Niki Tuuli nousi jo viidenneksi
ennen harmittavaa kaatumista

Ajo Motorsportin uuteen MotoE-luokan tiimin kaudeksi 2019 siirtyvä Niki Tuuli teki hänkin pitkään todella tyylikästä työtä Valenciassa.

Malesialaisen Petronas Sprinta Racingin hyvästellyt Tuuli nousi ruudusta 25 parhaimmillaan jo viidenneksi, kunnes hän kaatui vajaat seitsemän kierrosta ennen ruutulippua.

Tuuli pyrki jatkamaan vielä sitkeästi matkaansa, mutta pyörä oli saanut sen verran siipeensä, että hänen oli kurvailtava ratavarikolle.

Tuuli taisteli jo neljännestä sijasta Matti Pasini kiikarissaan.

– Tiesin, että pystyn saavuttamaan hänet, joten puskin vähän lisää. Se oli kuitenkin liikaa ja kaaduin. Tämä oli siitä huolimatta todella hyvä kilpailu minulta ja samalla viimeinen tässä tiimissä. Tiesin, että minulla ei ollut mitään menetettävää, joten annoin kaikkeni. Haluan lausua ison kiitoksen tiimilleni ja kaikille tässä mukana olleille, Tuuli kiittää kohteliaasti.

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *