Etusivu / Moto2 / Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”
Niki Tuuli (66). Kuva: Petronas Sprinta Racing

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella täysin uudet haasteet suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajana uudessa MotoE-luokassa. Tuulin tämän kauden tiimipomo Johan Stigefelt on vakuuttunut siitä, että imatralaiskuljettajalla on edessään hieno tulevaisuus.

– Haluan kiittää Nikiä siitä kaikesta kovasta työstä, jota hän on tehnyt tällä kaudella. Nikille oli vaikea tulla kesken kauden tähän MM-sarjaan, mutta hän on taistelija, eikä hän anna koskaan periksi. Kiitos Nikille ja toivomme hänelle kaikkea parasta tulevaan, ruotsalainen Stigefelt toteaa Petronas Sprinta Racingin tiedotteessa.

Tuuli tykitti kauden päättäneessä Valencian GP:ssä parastaan. Homma oli hanskassa Ricardo Tormon märällä radalla ja Tuuli nousi harjoituksissa parhaimmillaan jo toiseksi.

Tuuli teki kisassa upean nousun viidenneksi, kunnes matkanteko päättyi harmilliseen kaatumiseen vajaat seitsemän kierrosta ennen maalia. ”Kaikki tai ei mitään” -periaatteella painanut Tuuli haarukoi tuolloin podium mielessään neljäntenä ajanutta italialaista Mattia Pasinia.

– Niki alkoi lähestyä siinä vaiheessa Pasinia ja neljättä sijaa, kun hän kaatui kakkosmutkassa. Harmi, mutta niin voi käydä tuollaisissa olosuhteissa riskiä otettaessa. Mutta Niki puski ja yritti, Stigefelt kehuu suomalaisen asennetta.

Stigefelt ja Tuuli eivät jääneet kuitenkin sen suuremmin murehtimaan tapahtunutta. Hetken tietenkin sieppasi syvältä, mutta tämä on racingia ja Tuuli tarjosi väkevän näytän nopeudestaan.

– Tämä oli mahtava viikonloppu Nikille. Hän oli jokaisessa sadekelin sessiossa erittäin vahva. Oli hienoa nähdä hänen kipuavan kolmen nopeimman joukkoon, Stigefelt muistuttaa.

Niki Tuuli. Kuva: Petronas Sprinta Racing

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *