Etusivu / Muut uutiset / ”Aspar” Martinez ja Dörflinger nousevat MotoGP-legendojen arvovaltaiseen joukkoon
MotoGP-legendaksi kutsutun Jorge ”Martinez” Asparin tyylinäyte vuodelta 1984. Kuva: MotoGP.com

”Aspar” Martinez ja Dörflinger nousevat MotoGP-legendojen arvovaltaiseen joukkoon

Nelinkertaiset maailmanmestarit, espanjalainen Jorge ”Aspar” Martinez, 56, ja sveitsiläinen Stefan Dörflinger, 70, nimitetään MotoGP-legendojen arvovaltaiseen joukkoon. Dörflinger saa paikkansa Hall of Famessa Saksan GP:n ja Martinez Valencian GP:n yhteydessä.

Dörflingerin ja Martinezin nimitysten myötä MotoGP-legendojen Hall of Fame kattaa 30 kuljettajaa. Yksi heistä on tietenkin Jarno Saarinen, joka saavutti 250-kuutioisten maailmanmestaruuden vuonna 1972.

Saarinen nimitettiin MotoGP-legendaksi Saksan GP:n yhteydessä Sachsenringilla 19. heinäkuuta vuonna 2009.

Saarisen, sekä nyt kutsuttujen Martinezin ja Dörflingerin ohella MotoGP-legendojen Hall of Famen nimilista on komea: Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Criville, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa ja Nicky Hayden.

Saksalaissyntyinen, mutta aktiiviurallaan Sveitsiä edustanut Dörflinger saavutti 50-kuutioisten maailmanmestaruudet 1982 ja 1983, sekä 80-kuutioisten tittelit 1984 ja 1985.

Dörflinger ajoi urallaan 159 GP-kisaa, joista plakkariin jäivät mestaruuksien lisäksi 15 MM-osakilpailuvoittoa, 58 paalupaikkaa ja yhteensä 1080 pistettä. Hänen uransa päättyi vuonna 1990.

MotoGP-sarjan kokeneimpiin tallipäälliköihin nykyisin lukeutuva Martinez puolestaan saavutti maailmanmestaruudet 80-kuutioisissa 1986, 1987 ja 1988, jolloin hän oli ykkönen myös 125-kuutioisissa.

”Asparin” tililtä löytyy lisäksi 196 GP:tä, 37 MM-osakilpailuvoittoa, 19 paalupaikkaa ja yhteensä 1599 pistettä. Hänen aktiiviuransa päättyi kauden 1997 jälkeen.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *