Etusivu / Muut uutiset / Jenny Ruokolainen valittiin European Talent Cup Moto3-sarjaan
Jenny Ruokolaisen tyylinäyte.

Jenny Ruokolainen valittiin European Talent Cup Moto3-sarjaan

16-vuotias Jenny Ruokolainen valittiin todella kovatasoiseen European Talent Cup-sarjaan. Sarja on FIM CEV-sarja ja yksi kovatasoisimmista Moto3-sarjoista maailmalla.

European Talent Cup-sarjaa on ajettu vuodesta 2017 lähtien ja sen suosio on kasvanut todella nopeasti. Viime vuonna kilpailuihin oli ilmoittautujia jopa yli 50 kuljettajaa, joista aika-ajojen perusteella 44 kuljettajaa pääsi kilpailuun joka on maksimi määrä ratakapasiteetin mukaisesti.

Sarjan suuren suosion takia kaudelle 2019 osallistujat valittiin hakemusten perusteella. Sarjaa ajetaan Hondan Moto3 NSF250R-pyörillä ja kilpailut ajetaan pääsääntöisesti Espanjassa, mutta ensimmäinen kilpailu on Portugalissa.

Jenny Ruokolainen on ajanut kilpaa jo seitsemän vuotta ja hän on voittanut Fin Moriwaki cupin mestaruuden viimeisenä kahtena vuotena (2017 ja 2018), jota ajetaan 250-kuutioisella Moriwaki pyörällä. Nyt hän tähtää ulkomaille ja pyrkii löytämään lisää vauhtia sieltä.

– Sijoituksellisia tavoitteita minulla ei sarjaan ole, koska taso on siellä niin kova ja on hankalaa hypätä suoraan Suomen sarjasta niin kovatasoiseen sarjaan. En ole aikaisemmin ajanut kilpaa ulkomailla, joten tämä on minulle aivan uusi kokemus, kertoo Jenny.

Jenny lähtee kilpailemaan European Talent Cup:iin Track Punk Racing -tiimissä. Ulkomaille kilpailemaan lähteminen on myös tiimille uusi kokemus.

– Sarja on todella hyvä paikka oppia uutta ja kehittyä kuljettajana. Muut kuljettajat ovat todella nopeita ja kokeneita, mutta on hienoa päästä ajamaan heidän seurassaan ja yrittää kehittyä paremmaksi, iloitsee Jenny.

European Talent Cup-sarja käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Estorillin radalla Portugalissa. Sitä ennen Ruokolaisella on tarkoituksena saada vielä testipäiviä Moto3-pyörällä Espanjassa.

Jenny Ruokolainen.

Teksti: Jenny Ruokolaisen tiedotus
Kuvat: Track Punk Racing

Katso myös

”Aspar” Martinez ja Dörflinger nousevat MotoGP-legendojen arvovaltaiseen joukkoon

Nelinkertaiset maailmanmestarit, espanjalainen Jorge ”Aspar” Martinez, 56, ja sveitsiläinen Stefan Dörflinger, 70, nimitetään MotoGP-legendojen arvovaltaiseen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *