Etusivu / MotoGP/MotoE / Niki Tuulin ex-tiimi esittäytyi Petronas Twin Towersin tiloissa – sama väritys MotoGP-sarjan kaikissa kolmessa luokassa
Ayumu Sasaki (vas.), Fabio Quartararo, Franco Morbidelli, Khairul Idham Pawi ja John McPhee. Kuva: Petronas Sepang Racing Team

Niki Tuulin ex-tiimi esittäytyi Petronas Twin Towersin tiloissa – sama väritys MotoGP-sarjan kaikissa kolmessa luokassa

Niki Tuulia viime kaudella Moto2-luokassa ajattanut malesialainen SIC-tiimi teki tänään historiaa Kuala Lumpurin maamerkin Petronas Twin Towersin tiloissa. Tiimi lähtee alkavalla kaudella mukaan sarjan kaikkiin kolmeen luokkaan samanlaisessa värityksessä.

Tiimi nousee ensimmäistä kertaa mukaan MotoGP-luokkaan, jossa sen Yamaha-pyöriä käskyttävät Valentino Rossin suojatti, italialainen Franco Morbidelli ja ranskalainen rookie-kuljettaja Fabio Quartararo.

Uuden tiimin virallinen nimi on koko komeudessaan Petronas Yamaha Sepang Racing Team (SRT).

Moto2- ja Moto3-luokassa mennään puolestaan Petronas Sprinta Racingin nimen alla. Tiimin Moto2-kuljettajana ajaa malesialainen Khairul Idham Pawi ja Moto3-luokan kuskeina japanilainen Ayumu Sasaki sekä britti John McPhee.

Kokonaisuuden pääpomona häärii tuttu mies, eli myös Sepangin ratayhtiön (Sepang International Circuit) toimitusjohtajana pitkään vaikuttanut ja Aki Ajon kanssa tiivistä yhteistyötä tehnyt Razlan Razali.

Ruotsalainen Johan Stigefelt on puolestaan kokonaisuuden operatiivinen päällikkö ja hollantilainen Wilco Zeelenberg MotoGP:n tiimipomo.

– Tiimimme julkistamistatilaisuus merkitsee sitä, että meistä tulee varteenottava uusi kilpailija MotoGP-kaudella 2019. Tämä on ollut uskomaton matka tähän mennessä ja jännitys jatkuu. Tämä tilaisuus on omistettu kaikille malesialaisfaneille, jotka ovat olleet kannustamassa Malesian GP:ssä vuodesta 1991 lähtien, Razali kiitteli omiaan.

Stigefelt korosti puheessaan isoa kuvaa.

– Olen todella tyytyväinen, että voimme esitellä tiimimme ja kuljettajamme yhdessä Petronasin kanssa. On mahtava tunne esitellä kaikille uudet värimme. Olen ylpeä siitä, että kaikki kolmen luokan kuljettajaamme kilpailevat samanlaisessa värityksessä. Se oli tavoitteemme, Stigefelt alleviivaa.

Tiimin tiedotuspuoli on sekin pistetty uuteen kuosiin. Sepang Racing Teamin tiedottajana toimii Ajo Motorsportin kansainvälistä tiedotuskynää jo useamman vuoden ansiokkaasti kädessään pitänyt espanjalainen Pol Bertran.

Razlan Razali.
Wilco Zeelenberg. Kuvat: PETRONAS Sepang Racing Team

Katso myös

MotoGP:tä hehkuttavalle Hamiltonille lupaavia uutisia uudelta Yamaha-tiimiltä

F-ykkösten viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on kehunut MotoGP:tä siksi vuolaasti, että hänestä on tullut tavallaan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *