Etusivu / MotoGP/MotoE / Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan kanssa ulottuu kauden 2020 loppuun.

Rossi on ottanut tavakseen vierailla joka vuosi näihin aikoihin Radio Deejayn studiossa – ja varsin avoimin mielin. Niin tälläkin kertaa.

– En olisi ikinä uskonut, että kilpailen 40-vuotiaaksi asti, Rossi myöntää.

– Kenties joku ajaa vielä pitempäänkin, mutta tärkein asia ehdottomasti on se, että teet sen kilpailukykyisesti, ”Tohtori” jatkaa.

Kyllä, itkin.

Mistä sitten Rossi ammentaa vuosi toisensa virtaa jatkamaan? Edessä siintää jo upeasti peräti 24:s kausi MotoGP-sarjassa.

Vastaus on yksinkertainen, hyvin yksinkertainen: MotoGP on Rossin rakkaus ja koko elämä. Naisystäviä on riittänyt, mutta MotoGP-pyörä on sittenkin se Rossin ainoa todellinen tyttöystävä.

Niin, ja nyt Rossi on saanut vielä yhden uuden unelman toteutettavakseen. Hän haluaisi vielä joskus kilpailla velipuoli Luca Marinia vastaan MotoGP-luokassa. Vauhdikkailla veljeksillä on ikäeroa relut 18 vuotta.

Marini pisti viime kaudella menemään mallikkaasti isoveljensä tiimin Moto2-luokan pyörällä. Siksi mallikkaasti, että se nosti tunteet useammankin kerran Rossin pintaan.

– Luca oli viime vuonna erittäin vahva varsinkin kauden toisella puoliskolla: paalupaikkoja, podiumsijoituksia, jopa voittoja. Kyllä, itkin. Haluan todellakin auttaa häntä ja jos Luca jatkaa yhtä vahvasti, niin voimme vielä joskus kilpailla yhdessä Morbidellia (Francoa) ja Bagnaiaa (Francesco) vastaan, Rossi viittaa kahden muun läheisen suojattinsa puoleen.

Valentino Rossi ja velipuoli Luca Marini. Kuva: Sky Racing Team VR46

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *