Etusivu / MotoGP/MotoE / Mika Kallio käynnistää kauden suljettujen ovien takana
Mika Kallio. Kuva: KTM/Sebas Romero

Mika Kallio käynnistää kauden suljettujen ovien takana

MotoGP-kausi 2019 jyrähtää virallisesti käyntiin tulevana viikonvaihteena, kun KTM:n Mika Kallio ja muut kuninkuusluokan tiimien testikuljettajat kiertävät Sepangin rataa kuuman kosteassa Malesiassa.

Perjantaista sunnuntaihin Malesiassa ajettava jakso kulkee nimellä ”Sepang shakedown”.

Tässä testissä ei talven jäjiltä niinkään ravistella ruosteita ranteista, ei ainakaan Kallion, 36, osalta. Sen hän on jo ehtinyt tehdä tuttuun tapaan jääradalla. Samalla on käynyt selväksi, että konkarin viime vuonna kovia kokenut polvi alkaa taipua samaan malliin, kuin parhaina aikoina.

Sepang shakedownissa tsekataan, että kaikki on kunnossa ja viimeistellään pyörät kisakuljettajien käskytettäväksi, kun vuoden ensimmäiset viralliset, talliyhdistys IRTA:n testit ajetaan 6.-8. helmikuuta samalla baanalla.

Shakedown vedetään vielä niin sanotusti suljettujen ovien takana, eli Sepangin pääkatsomoon ei silloin yleisöllä ole asiaa. MotoGP:stä hullaantuneiden malesialaisten pitkä odotus päättyy, kun portit avataan kisakuljettajien testijaksolle.

Shakedownin lopullista kuljettajakattausta ei ole vielä vahvistettu, mutta viime viikonloppuna Monte Carlon sijaan Arctic Lapland Rallyn reitillä vauhdinhurmaa aistimissa olleen Kallion lisäksi radalla nähtäneen ainakin Ducatin Michele Pirro, Hondan Stefan Bradl, Yamahan Jonas Folger, Suzukin Sylvain Guintoli ja Aprilian Bradley Smith.

MotoGP-luokan IRTA-testit:
06.-08.2. Sepang, Malesia
23.-25.2. Losail, Qatar
* Sepang ”shakedown” (testikuljettajat) 1.-3.2.

Moto2- ja Moto3-luokkien IRTA-testit:
20.-22.2. Jerez, Espanja
01.-03.3. Losail, Qatar

MotoE-luokan testit:
12.-14.3. Jerez, Espanja
23.-25.4. Jerez, Espanja

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Rider ready and knee ready for the upcoming Malaysia tests! Training weather is not quite the same❄️🥶 @motogp @ktmfactoryracing #ktmfactoryracing #iceracing #iceroadracing #jäärata

Henkilön Mika Kallio -36 Official (@mikakallioofficial) jakama julkaisu

Katso myös

Valentino Rossi sai äidiltään hyvät neuvot kauteen 2019: ”Nauti ja ole varovainen”

Tänään Indonesian Jakartassa kauden 2019 Yamaha-pyöränsä yhdessä tallikaveri Maverick Vinalesin kanssa teemalla ”Beast Mode On” …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *