Etusivu / Muut uutiset / Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa
Jonathan Rea. Kuva: Kawasaki Racing

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin vuosina 2015-2018. Rea elää tuhkimotarinaa, jonka toteutumisesta hän ei tosin uskaltanut edes unelmoida karuina nuoruusvuosinaan.

Rea avautui jouluna Guardinianille tapahtumista, joissa nuoren miehen elämä ja ainakin ura oli vaakalaudalla.

Upealla urallaan jo 71 MM-osakilpailuvoittoa ajanut Rea kärsi 17-vuotiaana loukkaantumisesta, jonka hän muistaa ikänsä. Vaarana oli, että hänen jalkansa joudutaan amputoimaan.

– Ne olivat elämäni vaikeimmat tunnit. Aloittelin uraani vuonna 2004 ja kaaduin 160 kilometrin tuntivauhdista Supersport-luokan kuudennessa kisassani Skotlannissa. Pysyin tajuissani, mutta toivoin, että en olisi, sillä kipu oli suorastaan h*lvetillinen. Lääkäri totesi välittömästi radan varressa, että reisiluu on poikki. Ihmettelin, miten hän tiesi sen. Jälkeenpäin selvisi, että luu oli törröttänyt nahkapuvun läpi, Rea kertaa.

Rean reisi jouduttiin operoimaa neljä kertaa. Luutuminen ei sujunut ja lääkärit antoivat tuomionsa: et ainakaan kilpaile enää koskaan.

– Ainoksi mahdollisuuudeksi jäi luunsiirto lonkasta ja se onnistuikin. Olin masentunut, mutta taistelin. Palasin kahdeksan kuukauden jälkeen pyörän selkään, mihin kukaan ei ollut uskonut.

Rea palaa samalla myös aikaan ennen rr-uraa. Elämä Pohjois-Irlannin maaseudulla ei ollut helppoa.

– Minua kiusattiin. Pahinta oli se, että loukkaannuin veitseniskusta matkalla koulubussille. Tapasin tuon syyllisen pari vuotta sitten kylämme huoltoasemalla. Hän täytti hyllyjä ja minä ajoin MM-sarjassa. Ajattelin, että sinä olet sitten päätynyt tänne. Kenties hän ei ole enää samaa k*sipää kuin ennen, Rea toteaa.

Katso myös

Pekka Päivärinta lähtee takomaan kuudetta MM-kultaa – tältä näyttää kauden 2019 kalenteri

Pekka Päivärinta lähtee takomaan kuljettajana jo kuudetta ja Jussi Veräväinen hänen purkkiorjanaan ensimmäistä sivuvauluokan maailmanmestaruutta …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *