Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio ja Pedrosa muodostavat täydellisen duon KTM:lle
Mika Kallio. Kuva: KTM/Markus Berger

Kallio ja Pedrosa muodostavat täydellisen duon KTM:lle

KTM voi ylpeillä MotoGP-historian kenties kaikkien aikojen kovimmalla testikuljettakaksikolla kokeneiden Mika Kallion, 36, ja Hondan tehdastiimissä kaudesta 2006 yhtäjaksoisesti kilpailleen espanjalaisen Dani Pedrosan, 33, hahmossa.

Pedrosa päätti aktiiviuransa viime kauteen ja siirtyi testikuljettajan roolissa KTM:lle kahden vuoden spimuksella. Kallion nykyinen sopimus kattaa ensi vuoden.

KTM:n tallipäällikkö, aikoinaan pitkään ja menestyksekkäästi Pedrosan kanssa Hondalla työskennyllyt Mike Leitner on vakuuttunut siitä, että espanjalaiskuskin tulon myötä itävaltalaisvalmistaja voi ottaa sen seuraavan suuren stepin.

– Mika on tietenkin tehnyt mahtavaa työtä tähän mennessä testikuljettajanamme. Projekti käynnistettiin täysin nollasta ja Mika tuli mukaan Moto2-luokasta. Hän ajoi kaksi kautta MotoGP-luokassa, mutta siitä oli jo paljon aikaa ja lisäksi vielä eri rengasmerkillä. Mika teki täydellistä työtä perussäätöjen kanssa ja pisti kaikki palaset kohdalleen. Olemme nähneet hänen tekevän hienoa työtä, sillä olemme koko ajan lähestymässä tavoittelemaamme, Leitner toteaa Crash.netille.

Leitner korostaa samalla, että myös kisakokemus on äärimmäisen tärkeää testitiimille.

– Dani tuo sitä meille paljon. Hän on kokenut MotoGP-kuljettaja ja voi keskittyä asioihin, joihin Mika ei puolestaan voi vähemmillä MotoGP-kausilla. Dani voi tuoda myös jotain erilaista. Uskon, että yhdessä näiden kahden testipuolen kuljettajan kanssa pystymme auttamaan paljonkin kisakuljettajia.

Kallio on kuitenkin tästä kaksikosta se kuljettaja, joka saattaa ajaa ensi kaudella yhden tai kaksi villin kortin kisaa. Lisäksi Kallio toimii GP-sarjassa KTM:n neljän kisakuskin varamiehenä.

Leitnerin mukaan Pedrosaa ei enää kisoissa tulla näkemään.

– Hän teki tuon päätöksen, Leitner viittaa villin kortin kisojen puoleen.

– Se ei ollut meille koskaan etusijalla, että Dani ajaisi villillä kortilla tai vastaavaa. Meidän pitää kunnioittaa hänen päätöstään aktiiviuran lopettamisesta. Mitä merkitystä olisi lopettaa ura kisakuljettajana ja ajaa sitten vielä villillä kortilla? Joko haluat, tai et halua ajaa kisoja, Leitner alleviivaa.

Jerezin testit sujuivat varsin hyvin. Polvivamma oli parantunut niin pitkälle, että pystyin ajamaan jälleen, vaikka polven liikkuvuus ei ollutkaan vielä täydellinen. Tällaisesta vammasta kuntoutuminen vie usein paljon pitempään kuin viisi kuukautta.

Kallio ja Pedrosa käynnistivät viime viikolla yhteisen työsarkansa Jerezin radalla Espanjassa ajetulla testijaksolla. Kallio palasi tositoimiin viisi kuukautta vaikean polvivamman jälkeen ja Pedrosalle Jerez puolestaan merkitsi maistiaisia KTM:stä.

Niistä maistiaisista on kuitenkin pidetty suut sovitusti visusti supussa, sillä aktiiviuransa päättäneen Pedrosan sopimus Hondan kanssa ulottuu tämän vuoden loppuun. KTM sai neuvoteltua Hondan kanssa herrasmiesopimuksen siitä, että Pedrosa pääsee kokeilemaan RC 16-pyörää vielä tämän vuoden puolella.

– Jerezin testit sujuivat varsin hyvin. Polvivamma oli parantunut niin pitkälle, että pystyin ajamaan jälleen, vaikka polven liikkuvuus ei ollutkaan vielä täydellinen. Tällaisesta vammasta kuntoutuminen vie usein paljon pitempään kuin viisi kuukautta, Kallio korostaa Speedweekille.

MotoGP-luokan vuoden 2019 ensimmäinen virallinen yhteistestijakso ajetaan 6.-9. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa. Tutut 19 osakilpailua kattava MM-kausi jyrähtää käyntiin perinteisesti Losailin aavikkoradalla Qatarissa, jossa kilpaillaan 10. maaliskuuta.

Lähde: Sportti.com

Katso myös

Julkistamisrumba jatkuu: Aki Ajo ja Mika Kallio lavalla 12. helmikuuta

MotoGP-luokan tiimeistä Ducati ja Honda ovat jo ehtineet hoitaa alta pois kauden 2019 julkistamistilaisuutensa. Suomalaisittain …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *