Etusivu / MotoGP/MotoE / Nyt menee mielenkiintoiseksi: Lorenzo, Yamaha vai Honda?
Jorge Lorenzo. Kuva: Ducati Corse

Nyt menee mielenkiintoiseksi: Lorenzo, Yamaha vai Honda?

MotoGP-luokan siirtomarkkinat menivät tänään entistäkin kimurantimmaksi sen jälkeen, kun Honda vahvisti, että pitkä yhteistyö Dani Pedrosan kanssa tulee tämän kauden jälkeen tiensä päähän. Ducatilta lähtevän Jorge Lorenzon on uskottu palaavan Yamahalle, mutta myös Honda on nyt käynnistänyt neuvottelut Mallorcan miehen kanssa.

Lorenzo saavutti viime sunnuntaina Ducati-uransa ensimmäisen voiton, kun hän junttasi mustan lippunsa Toscanan hedelmälliseen maaperään Mugellossa.

Lorenzo vahvisti voitonhuumasta huolimatta, että hänen toivioretkensä Ducatilla päättyy tähän kauteen, vaikka italialaisvalmistajan pomot yrittivätkin vielä kerran silotella tilannetta korulauseilla. Lauseilla, jotka he itsekin tasan tarkkaan tiesivät olevan pelkkää silmänlumetta.

Lorenzon siirtymistä öljyjätti Petronasin sponsoroimaan Yamahan uuteen satelliittitiimiin ehdittiin pitää Mugellossa jo täysin salettina juttuna. Se saattaa olla edelleenkin sitä, mutta HRC:ltä tänään tullut vahvistus Pedrosan osalta sai taas uuden huhumyllyn liikkeelle. Käänteet näissä kuvioissa voivat olla äkillisen arvaamattomia.

Juuri nyt voimiensa tunnossa olevalle Lorenzolla tämä kaikki maistuu taatusti makealta. Pitkään parjattu mies on taas noussut suuriin otsikoihin, joissa hän tunnetusti mainiosti viihtyy.

Hondalla kaudet 2019 ja 2020 jatkavalta Marc Marquezilta kyseltiin tänään mielipidettä uudesta tallikaverista Itävallan Spielbergissä, jossa hän kokeili Toro Rosson kuusi vuotta vanhaa F1-autoa.

– Haluan rinnalleni nopean tallikaverin, mutta minä en ole sitä asiaa päättämässä, kuittasi Lorenzon kanssa hyvää pataa ole Marquez.

Ja mitä Marquez sitten sanoi F1-testistä?

– Tämä tulee pysymään muistoissani ikuisesti. Olin vielä eilen hermostuneempi kuin ennen MotoGP-viikonloppua ja tuskin nukuin silmäystäkään, mutta tänään vain nautin ja nauroin koko päivän, Marquez mehusteli upeaa kokemustaan.

Marc Marquez kiersi tänään Red Bull Ringin rataa Toro Rosson F1-autolla. Kuva: Red Bull Content Pool

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Vahvistus: Pedrosa lähtee Hondalta

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *