Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP:tä hehkuttavalle Hamiltonille lupaavia uutisia uudelta Yamaha-tiimiltä
Fabio Quartararo (vas.) ja Franco Morbidelli. Kuva: Kuva: Petronas Sepang Racing Team

MotoGP:tä hehkuttavalle Hamiltonille lupaavia uutisia uudelta Yamaha-tiimiltä

F-ykkösten viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on kehunut MotoGP:tä siksi vuolaasti, että hänestä on tullut tavallaan jopa yksi kaksipyöräisten kuninkuussarjan kovimmista PR-miehistä. Se on fakta. Hamilton haikailee maistiaisia MotoGP-pyörästä. Se projekti on vielä vaiheessa, mutta kenties ainakin jo suoranmitan verran lähempänä toteutumista.

Jos ja kun julkisuustemppu toteutuu, niin sen takaa löytyy Mercedeksen ja MotoGP-luokan uuden Yamahan-tiimin, eli eilen julkistetun Petronas Yamaha Sepang Racing Team yhteinen pääsponsori. Öljyjätti Petronas tuskin jättää tilaisuuttaan käyttämättä, jos Mercedes ja sen tiimipomo Toto Wolff suostuvat toteuttamaan Hamiltonin pitkään haikaileman haaveen.

Jos Lewis haluaa kokeilla MotoGP-pyörääni, niin antaisin sen hänelle välittömästi!

Hamilton testasi taannoin Yamahan Superbike-pyörää pitäen Wolffin sen kuvion suunnittelusta täysin pimennossa. Wolff kertoi myöhemmin, että hän hätkähti hetken nähtyään uutiset Hamiltonin testijaksosta, mutta lopulta pienimuotoinen kaatuminenkin kuitattiin lähinnä hilpeydellä. Eli, myös Mersu ja Wolff ovat taatusti Hamiltonin, ja nimenomaan siis PR-luonteisen Yamaha-testin takana, jos Petronas niin haluaa.

Uuden Yamaha-tiimin pääpomo ja Sepangin ratayhtiön toimitusjohtaja Razlan Razali näyttää hänkin tältä osin vihreää valoa.

– Petronas on erittäin aggressiivinen sitoutuneisuudessaan ja aktiivisuudessaan. En yllyttyisi, jos Lewis Hamilton olisi ennemmin tai myöhemmin mukana, Razali viittaa F1-tähden mahdolliseen MotoGP-kuvioon Crash.net -sivustolla.

– Odotetaan ja katsotaan…, Razali jatkaa.

Petronas Yamaha SRT-tiimin molemmat kuljettajat, italialainen Franco Morbidelli ja ranskalainen Fabio Quartararo suorastaan jo hykertelevät ajatuksella. Varsinkin, jos he pääsisivät vastavuoroisesti kokeilemaan Mercedeksen F1-autoa.

– Jos Lewis haluaa kokeilla MotoGP-pyörääni, niin antaisin sen hänelle välittömästi! Vaikka en pääsisikään kokeilemaan F1-autoa, huikkaa Valentino Rossin suojatti Morbidelli.

Rossi on muuten jo lähettänyt hyvissä ajoin Hamiltonille kutsun Tavullian Moto Ranchilleen, jossa brittiä voitaisiin samalla sopivasti valmistaa uuteen haasteeseensa.

MotoGP-luokan rookie-kuljettaja Qurtararo liikkuu samoilla linjoilla Morbidellin kanssa.

– Kyllä, kyllä. Ei mitään ongelmaa! Ja olisin iloinen, jos tuo F1-MotoGP -vaihto voitaisiin järjestää. Olisi unelma päästä kokeilemaan hänen (Hamilton) autoaan! Rakastan Formula ykkösiä.

Ja Hamilton puolestaan rakastaa MotoGP:tä.

Hamilton lähestyi jo viime kauden loppupuolella F1-päättäjiä alleviivaamalla, että heillä on paljon opittavaa MotoGP:stä.

– F1:llä on potentiaalia olla maailman mahtavin moottoriurheilusarja, mutta ensin pitää katsoa MotoGP:n puoleen ja miten siellä taistellaan tiukasti mies miestä vastaan mutkasta toiseen, Hamilton puhui ihailevaan sävyyn MotoGP-sarjasta.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Superbike-pyörällä kaatunut F1-mestari Lewis Hamilton hehkuttaa MotoGP:tä: ”Olen aina rakastanut enemmän 2-pyöräisiä”

Niki Tuulin ex-tiimi esittäytyi Petronas Twin Towersin tiloissa – sama väritys MotoGP-sarjan kaikissa kolmessa luokassa

Katso myös

Mika Kallio käynnistää kauden suljettujen ovien takana

MotoGP-kausi 2019 jyrähtää virallisesti käyntiin tulevana viikonvaihteena, kun KTM:n Mika Kallio ja muut kuninkuusluokan tiimien …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *