Etusivu / MotoGP/MotoE / Legendaarinen Troy Corser kyttäsi Niki Tuulin paikkaa Ajon MotoE-kuljettajana
Troy Corser. Kuvakaappaus: Troy Corser 11/Facebook

Legendaarinen Troy Corser kyttäsi Niki Tuulin paikkaa Ajon MotoE-kuljettajana

Superbike-luokan maailmanmestaruudet vuosina 1996 ja 2005 saavuttanut aussilegenda Troy Corser, 47, myöntää, että hän kyttäsi ensi kaudeksi paikkaa suomalaistalli Ajo Motorsportin MotoE-luokan kuljettajana. Sähköpyörien pesti meni kuitenkin Niki Tuulille, 23, ja tallipomo Aki Ajon ei tarvitse päätöstään katua.

Upean uran ajanut RR-jermu Corser tilittää tuntojaan kieltämättä katkeran kuuloisesti saksalaismedia Speedweekissä. Hän hinkui MotoE-luokan paikkaa Aki Ajon lisäksi Sito Ponsin ja Fausto Gresinin tiimeistä. Yksikään näistä ei napannut.

– Keskustelin Ajon, Ponsin ja Gresinin kanssa. Jokainen halusi rahaa minulta. Olen pettynyt kaikkiin näihin ”hylkäämisiin”. Nyt Niki Tuuli ajaa Ajon kanssa. Olen vakuuttunut, että hän tuo rahaa.

En maksa mitään. Haluan tehdä rahaa, kun kilpailen.

Corser tähdentää, että rahan kiikuttaminen yhteenkään tiimiin ei ollut vaihtoehto hänelle. Hän antaa samalla ymmärtää, että Tuulin sopimus Ajon kanssa oli selvillä jo Australian GP:n aikoihin, eli lokakuun lopulla.

– Otin yhteyttä kaikkiin kolmeen tiimiin Australian GP-viikonvaihteen aikana, mutta kaikki paikat oli jo täytetty. Sanoin alusta alkaen IRTA:n (tallien yhdistys) pomolle Mike Trimbylle ja MotoE-sarjan managerille Nicolas Coubertille: ”En maksa mitään. Haluan tehdä rahaa, kun kilpailen.”

Voimiensa tunnossa oleva Corser ei tunne itseään liian vanhaksi kilvanajoon, päinvastoin.

– Olen yhtä hyvässä kunnossa kuin 30-vuotiaana. Ja mitä ikään tulee, Sete Gibernau on allekirjoittanut sopimuksen Ponsin kanssa. Hän on ainoastaan vuoden minua nuorempi, Corser viittaa 17. joulukuuta 46 vuotta täyttävän espanjalaiskuljettajan suuntaan.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

”Niki Tuulin kaltaisten nuorukaisten kanssa tästä tulee mielenkiintoista!” MotoGP-jermu Sete Gibernau on innoissaan sähköpyörien luokasta

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *