Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Niki Tuulin kaltaisten nuorukaisten kanssa tästä tulee mielenkiintoista!” MotoGP-jermu Sete Gibernau on innoissaan sähköpyörien luokasta
Tiimipomo Sito Pons ja Sete Gibernau. Kuva: Pons Racing

”Niki Tuulin kaltaisten nuorukaisten kanssa tästä tulee mielenkiintoista!” MotoGP-jermu Sete Gibernau on innoissaan sähköpyörien luokasta

MotoGP-luokan kaksinkertainen MM-hopeamitalisti Sete Gibernau tekee ensi kaudeksi yllätyspaluun parrasvaloihin. Joulukuussa 46 vuotta täyttävä Gibernau ajaa sähköpyörien MotoE-luokassa Niki Tuulin kilpakumppanina.

Espanjalainen Gibernau päätti täysipainoisen aktiiviuransa 12 vuotta sitten. Hän teki vielä kaksi vuotta sen jälkeen enemmänkin keikkaluonteisen paluun kuninkuusluokkaan, kunnes hanskat lyötiin naulaan, mutta ei siis sittenkään vielä lopullisesti.

Gibernau toimi viime kaudella Hondalla upean uransa päättäneen Dani Pedrosan mentorina.

– Olen ollut täällä aiemmin, nykyisin ja nyt myös tulevaisuudessa, Pons Racingin riveissä kilpaileva Gibernau kuvaa pitkään taivaltaan MotoGP-sarjassa.

– Nautin tästä todella paljon. Kuka olisi uskonut, että minulla on yhä 46 vuoden iässä mahdollisuus kilpailla uudelleen MM-sarjassa? Niki Tuulin kaltaisten nuorukaisten kanssa tästä tulee mielenkiintoista!, Gibernau hehkuttaa Dornan videohaastattelussa.

Ajo Motorsportiin siirtynyt Tuuli, 23, ajoi MotoE-luokan historian ensimmäisissä virallisissa yhteistesteissä komeasti toiseksi. Tuuli kiersi Jerezin radan nopeimmillaan lukemin 1.50,627. Tuuli peittosi sijalle 14 päätyneen Gibernaun 2,190 sekunnilla.

Gibernau on taistelija isolla alkukirjaimella, mutta tässä vaiheessa comebackia muut arvot ajavat sijoitusten ohi.

– En ole enää se Sete, joka taisteli MotoGP-luokassa maailman parhaita kuljettajia vastaan. Se aika on ohi. Nyt radalla nähdään toinen Sete, joka on isä ja joka elää erilaista elämää. Tärkeintä kilvanajon osalta on se, että voin taas nauttia siitä.

Gibernau ei aseta itselleen sen suurempi tulostavoitteita ensi kaudella ajettaviin viiteen MotoE-kisaan.

– Olen jo saavuttanut urallani parhaat tulokseni. Painotan sitä, olen täällä nauttimassa kokonaisuudesta. Olisi tyhmää, jos en tekisi sitä tällaisen tilaisuuden tullen. Toisaalta tyhmää olisi myös se, että tulisin 12 vuoden jälleen takaisin uskoen, että pystyn lyömään nämä kaverit, Gibernau viittaa Tuulin ja kumppaneiden puoleen.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Tuuli säteilee tyytyväisyyttä: ”Olen iloisesti yllättynyt”

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *