Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallion tallikaveri ottaa KTM-pomoa välillä päähän: ”Osaa olla ärsyttävä!”
Pol Espargaro (vas.), Mika Kallio ja Bradley Smith. Kuva: KTM

Kallion tallikaveri ottaa KTM-pomoa välillä päähän: ”Osaa olla ärsyttävä!”

Mika Kallion KTM-tallikaveri Bradley Smith on jakanut kautta aikojen mielipiteet MotoGP-varikoilla. Smith on ihan sympaattinen kaveri, mutta myös KTM:n moottoriurheilupomo Pit Beirer joutuu myöntämään, että hänelläkin on välillä vaikeaa käsittää, missä britin kanssa todellisuudessa mennään.

Testikuljettaja Kallio väänsi viime vuonna Smithin kanssa paikasta KTM:n tämän kauden toiseksi kisakuljettajaksi espanjalaisen Pol Espargaron rinnalle.

Bradleyn sanoilla ei ole siinä tilanteessa mitään painoarvoa, kun hän ajaa hitaasti.

Smith korjasi homman edukseen pitkälti sopimusteknisten syiden nojalla. Toisaalta KTM ei ollut halukas vaihtamaan kaksikon paikkoja yksinkertaisesti siitäkään syystä, että Smith on surkea testikuljettaja. Kallio on tässäkin roolissa täysin toista maata.

– Smith osaa joskus ärsyttää minua, koska hän ei syty testeissä. Bradleyn sanoilla ei ole siinä tilanteessa mitään painoarvoa, kun hän ajaa hitaasti, Beirer tiuskii luottomedialleen Speedweekille.

Smith osaa olla toisaalta myös melkoinen kameleontti. Jos meno ei aina maistukaan testeissä, niin kisaviikonvaihteina hän onnistuu useimmiten taikomaan vähintäänkin kohtuullisen vauhdin esiin.

– Pitää muistaa, että Bradley ajoi tähän mennessä kovimman kierrosaikamme 1.55,1 Qatarissa. Hän pystyy viemään projektiamme eteenpäin kaikesta saamastaan kritiikistä huolimatta, Beirer muistuttaa.

– Tiedämme tarkalleen, että hän voi tehdä asioita paremmin. Homma toimisi usein helpommin, jos hän saisi enemmän irti testeistä ja harjoituksista, Beirer jatkaa.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer vahvisti jo vuodenvaihteen tienoilla, että he haluavat pitää Espargaron kuljettajanaan myös tämän kauden jälkeen. Smithin osalta Pierer ei ole sen sijaan puhunut mitään. Käytännössä on selviö, että britti saa lähteä.

KTM haluaa Yamahan Tech3-tiimin Johann Zarcon riveihinsä, mutta niin haluaa moni muukin Honda etunenässä. KTM-spekuloinneissa esiin on nostettu myös Ducatin Pramac-tiimin molemmat nykyiset kuljettajat, eli Danilo Petrucci ja Aki Ajon manageroima Jack Miller.

Katso myös

Mika Kallio muikeana Malesiassa: ”Tuloslista ei näytä ollenkaan huonolta”

Mika Kallio kiertää Sepangin rataa kelpo vauhtia, vaikka kierrosajat eivät olekaan se aivan päällimmäinen juttu …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *