Etusivu / MotoGP/MotoE / ”Pyörä on Valentino Rossin todellinen tyttöystävä ja MotoGP on hänen Disneylandinsa”
Valentino Rossi elementissään. Kuva: Yamaha Racing

”Pyörä on Valentino Rossin todellinen tyttöystävä ja MotoGP on hänen Disneylandinsa”

Hondan MotoGP-luokan tallipäällikön työt Livio Suppon yllättävän vetäytymisen jälkeen lähes lahjaksi saanut Alberto Puig on ollut koko ikänsä kiistelty persoona. Puig malttoi pitää mölyt mahassaan viime kauden ajan, kunnes sitten tällä viikolla tykitystä tuli sitten senkin edestä. Puig käytännössä haukkui Valentino Rossin ja Dani Pedrosan. Nyt vuorostaan Puig saa sitä, mitä tilasikin.

Puig järjesti kohun toteamalla espanjalaismedia La Vanguardian laajassa haastattelussa, että yhdeksänkertainen maailmanmestari Rossi, 39, ei tajua ajan ajaneen hänen osaltaan ohi huipulla.

Puig on myös sitä mieltä, että hänen takavuosien pitkäaikaiselta suojatiltaan Pedrosalta, 33, ei löytynyt paukkuja ja todellista halua taistella kuninkuusluokan maailmanmestaruudesta.

KTM:n RC16-pyörästä tällä viikolla maistiaiset Mika Kallion rinnalla Jerezissä saanut Pedrosa runttasi Puigin purkauksen sosiaalisessa mediassa romukoppaan.

Rossin puolustajien näkyvimmäksi hahmoksi on puolestaan noussut MotoGP-sarjan pitkäaikaisimpiin ja taatutusti värikkäimpiin managereihin lukeutuva Carlo Pernat. Sama, varikoilla boheemin elkein liikkuva mies, jonka mielestä vähintäänkin viisi ylintä nappia ovat kauluspaidassa täysin turhia.

”Kuin eläin”

– Valentino Rossi ansaitsee ehdottomasti enemmän kunnioitusta, vaikka hän kilpaileekin väärennetyllä henkilökortilla, Pernat viittaa pilke silmäkulmassaan viime kaudella MM-pronssia pokanneen ”Tohtorin” ikään.

– Valentino Rossi harjoittelee kuin eläin nuorempiensa kanssa ja pyrkii koko ajan kehittymään, mutta hänellä on myös yksi suuri pelko, Pernat jatkaa.

Se pelko on pitkän ja upean uran päättyminen. Rossin nykyinen sopimus Yamahan kanssa kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta.

– Rossilla on aivan hullu pelko tuota kohtaan ja hän ei tule antamaan tosiaankaan helpolla periksi. Pyörä on hänen todellinen tyttöystävänsä ja MotoGP hänen Disneylandinsa. Se on hänen koko elämänsä, Pernat kuvailee Rossin intohimoista suhdetta road racingiin.

Rossin osalta mahdollinen kymmenes mestaruus on saanut julkisuudessa jo liiankin suuren painoarvon. Rossi totesi jo ajat sitten, että se on tietenkin hänen tavoitteensa, mutta ei suurin unelmansa. Rossin mukaan hänen suurin unelmansa toteutui ensimmäisen tittelin myötä ja toiseksi suurin silloin, kun hän näpäytti epäiljöitään siirryttyään Hondalta Yamahalle.

– Kymmenes mestaruus merkitsi Rossin taholta kuin feenikslinnun nousemista tuhkasta. Mutta jos pyörä on ensi kaudella ok, niin kaikki on mahdollista, Pernat pyörittelee.

Maltamatta kuitenkaan heittää samaan hengenvetoon tätä:

– Eiköhän Tom Cruise jo saattanut nuo mahdottomat tehtävät maaliin.

Rossi vs. Marquez

Marc Marquez on hallinnut Hondallaan miltei suvereeniin tyyliin kuninkuusluokkaa, jonne hän nousi kaudella 2013. Nykyinen tallikaveri Jorge Lorenzo on ainoa, joka on pystynyt lyömään sen jälkeen kiilaa Marquezin mestarilliseen tahtiin. Lorenzo voitti kolmesta kuninkuusluokan mestaruudestaan viimeisimmän vuonna 2015 Yamahan puikoissa.

Sama kausi muistetaan kuitenkin parhaiten Rossin ja Marquezin rajusti yhteenotosta Malesian GP:ssä. Sitä jälkipyykkiä ei ole vieläkään saatu pestyä täysin puhtaaksi. Tuskinpa koskaan saadaankaan.

– Voiko Marquez nousta Rossin manttelinperijäksi? Voi, mutta vain mestaruuksien määrässä. Marquez menetti kaudella 2015 ainakin 40 prosenttia faneistaan. Kaikki GP:t ovat edelleen Rossin keltaisissa väreissä. Ihmiset rakastavat Rossia, Pernat maalailee.

Marquez on 14 vuotta peräti jo 23 kautta MotoGP-sarjassa ajanutta Rossia nuorempi. Rossi tuli mukaan sarjaan samana vuonna, jolloin Nokia 1610 julkaistiin. Tässä yksi vertaus, jolla Rossin käsittämättömän pitkälle uralla on pyritty luomaan perspektiiviä julkisuudessa.

– Olisin niin halunnut nähdä Marcin ja Valentinon kilpailevan samanikäisinä vastakkain, Pernat herkuttelee.

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *