Etusivu / MotoGP/MotoE / MotoGP:n hovilääkäri ihmeissään: Marquez, miten oli mahdollista voittaa maailmanmestaruus tuollaisella olkapäällä?
Marc Marquezin tuttuakin tutumpi tyylinäyte. Kuva: Repsol Media

MotoGP:n hovilääkäri ihmeissään: Marquez, miten oli mahdollista voittaa maailmanmestaruus tuollaisella olkapäällä?

Tohtori Xavier Mir on MotoGP-sarjan kuljettajien ehdoton luottomies. Espanjalaistohtori on hoitanut vuosien saatossa useaa kuljettajaa, mutta se mitä hän kuninkuuluokan viisinkertaisen maailmanmestarin Marc Marquezin vasenta olkapäätä tällä viikolla operoidessaan havaitsi, veti Mirinkin mietteliääksi.

Marquezin vasen olkapää muljahti viime kauden aikana lukuisia kertoja paikoiltaan – niin GP-viikonvaihteina, kuin kotipuolessa harjoitellessa. Olkaluu oli jo siksi ”löysä”, että se antoi periksi jopa silloin, kun Scott Redding onnitteli häntä viimeisestä tittelistä Motegin radalla Japanissa.

Marquezin olkapää oli niin romuna, että tohtori Mir oli tosiaankin ihmeissään vaativan ja mittavan leikkauksen jälkeen.

– En voi oikein ymmärtää, miten hän kykeni voittamaan maailmanmestaruuden tuollaisella olkapäällä. Se tuo hänelle vain lisää meriittiä, Mir luonnehtii espanajalaislehti Marcalla.

Marquezilla on nyt edessään arviolta kuuden viikon mittainen toipilasjakso, ennen kuin hän pääsee kuntouttamaan kovia kokenutta olkapäätään kunnolla.

Marquez kuin myös Mir ovat kuitenkin varsin toiveikkaita sen osalta, että olkapää saadaan, ei tosin välttämättä vielä 100-prosenttisesti kuntoon, kun MotoGP-luokan vuoden 2019 ensimmäiset yhteistestit ajetaan 6.-8. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *