Etusivu / MotoGP/MotoE / Kallio, Pedrosa ja kenties vielä Stoner? Huimaa kaartia testikuljettajina
Casey Stoner tykittää sielunsa kyllyydestä. Kuva: Ducati Corse

Kallio, Pedrosa ja kenties vielä Stoner? Huimaa kaartia testikuljettajina

Varikkohuhut MotoGP-luokan kaikkien aikojen nopeimmaksi kuljettajaksi luonnehditun Casey Stonerin ympärillä kiihtyvät. Ducatilta lähtenyttä aussia sovitellaan vuorostaan Hondan testikuljettajan rooliin.

Jos tuo toteutuu, niin kuninkuusluokassa alkaa olla koossa todellakin huima testikuljettajien kaarti KTM:n Mika Kallion ja Dani Pedrosan, Hondan Stonerin ja Stefan Bradlin, Ducatin Michele Pirron, motocrossipyörällä eilen olkapäänsä teloneen Yamahan Jonas Folgerin ja Aprilian Bradley Smithin hahmoissa.

Kyllä, jokainen näistä kavereista voitaisiin heittää milloin tahansa roolistaan huolimatta niin sanotusti kylmään veteen, eli kuninkuusluokan lähtöruudukkoon.

Hondan ja MotoGP-luokan kauden 2012 jälkeen hyvästellyt Stoner kertoi taannoin, että Ducati ei ollut ottanut riittävästi hänen mielipiteitään huomioon pyörää kehitettäessä. Se oli kenties se päällimmäinen ja todellinen syy teiden eroamiseen.

Jos kaveri palaa seitsemän kuukauden tauon jälkeen pyörän selkään ja ajaa heti ensimmäisenä päivänä viiden nopeimman joukkoon, niin emme puhu tosiaankaan mistä tahansa kuljettajasta, vaan omaa luokkaansa olevasta lahjakkuudesta nimeltä Casey Stoner.

Stoner rakasta kuitenkin kilvanajoa siksi paljon, että paluu Hondalle ei olisi lainkaan mahdotonta. Päinvastoin, sillä Stonerin tuntien hän kenties haluaa näpäyttää sopivan vilungisti Ducatia.

Mutta onko aika ajanut Stonerin ohi? Tuskinpa, vaikka niinkin väitetään.

Pyörät ovat kehittyneet valtavasti sitten vuoden 2012, jolloin Stoner veti siis viimeisimmän täysipainoisen MM-kautensa, ennen kuin hän painui kalaan.

Stoner turvautui jo tuolloin muita kuljettajia vähemmän elektroniikkaan. Hän halusi hoitaa hommat enemmän ranteella.

Hondan tallipomon Alberto Puigin tiedetään väläytelleen Stonerille vihreää valoa ja Ducatin moottoriurheilupomo Paolo Ciabattikaan ei olisi toisaalta lainkaan yllättänyt siitä, jos aussi päättäisi vielä palata radoille.

– Sitä pitää kysyä Hondalta, mutta on vain hyvin harvoja kuljettajia, jotka pystyvät antamaan samanlaista palautetta kuin Casey. Hän on superlahjakas kuljettaja.

Stoner tykitti viimeisimmän testijaksonsa talvella Ducatilla ennen olkapääleikkaustaan. Ciabatti ei malta olla palaamatta niihin kierroksiin, joita Stoner helmikuussa Sepangin radalla Malesiassa takoi.

– Jos kaveri palaa seitsemän kuukauden tauon jälkeen pyörän selkään ja ajaa heti ensimmäisenä päivänä viiden nopeimman joukkoon, niin emme puhu tosiaankaan mistä tahansa kuljettajasta, vaan omaa luokkaansa olevasta lahjakkuudesta nimeltä Casey Stoner. Ja myös ihmisestä, joka on äärimmäisen herkkä, Ducati-pomo luonnehtii luonnonlahjakkuutta.

 

 

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *