Etusivu / MotoGP/MotoE / Ihmemies uhmasi taas fysiikan lakeja – ”Hän saa meidät muut näyttämään idiooteilta!”
Marc Marquez, The King of Saves. Kuva: @milagro/Tony Martino

Ihmemies uhmasi taas fysiikan lakeja – ”Hän saa meidät muut näyttämään idiooteilta!”

Marc Marquez saavutti päättynellä kaudella uransa viidennen kuninkuusluokan maailmanmestaruuden. Ja teki sen tavalla, joka ei taatusti tälläkään kertaa jättänyt ketään kylmäksi. Aggressiivista tykitystä, tukku huimia kaatoja ja kirsikkana kakun päällä taas pari leuat loksauttanutta ihmepelastusta Alien-tyyliin.

– Miten tuo on mahdollista? Hän saa meidät muut näyttämään idiooteilta!, Hondan LCR-tiimin tulisieluinen Cal Crutchlow tykitti taannoin silmät pyöreinä.

Mansaaren mies tarkoitti tällä nimenomaan Marquezin kuuluisista pelastuksista. Tuo ällistynyt lausahdus kiteyttää koko kupletin juonen. Crutchlow puhuu asioista aina niiden oikeilla nimillä ja Marquezille ihmepelastukset pohjautuvat sieltä jostain syvältä selkärangasta kumpuaviin reaktioihin. Niin, ja molemmat ovat luontaisia lahjakkuuksia tahoillaan.

– Show on tärkeintä!, Marquez ilakoi pilke silmäkulmassaan taituroituaan ja taisteltuaan uransa toistaiseksi pisimmäksi venähtäneen pelastuksen Malesian GP:n avauspäivän harjoituksissa Sepangin radalla.

– Se oli ennätys, maestro jatkui herkuttelua silmäillessään kyynärpään seutuvilta kovia kokenutta nahkapukuaan.

Marquez myöntää, että hän ihmettelee itsekin välillä huuli pyöreänä, miten nuo pelastautumiset saleteilta vaikuttavilta kaatumisilta ovat mahdollisia. Cerveran sähinkäinen onkin todennut, että hänen kypärästään pitäisi löytyä kissan siluetti.

– En tiedä. Moni on kysynyt minulta tuon saman kysymyksen. Minulla ei ole aavistustakaan, mistä olen saanut tuon lahjan.

Marquez kävi kaudella 2017 nutullaan 27 kertaa. Hän lupasi parantaa tapojaan ja tekikin sen, joskin päättyneen kauden 23 kaatoa nostivat hänet jälleen kuninkuusluokan kaatokuninkaaksi. Ilman ällistyttäviä pelastuksia oltaisiin kuitenkin oltu taas edelliskauden lukemissa, kenties niiden ylikin.

– Tämä ajotyyli, jolla vien pyörän äärirajoille jokaisella kierroksella ja jokaisessa sessiossa, luo minulle erityisen tunteen.

Marquezille limiitillä lataminen on siis kuin huumetta.

– Kun eturengas lähtee alta, niin luonnollinen reaktioni on laskea kyynärpäätäni ja työntää pyörää sen sekä polven avulla ylös.

Ja se maaginen puoli tulee tässä. Raja on kuin veteen vedetty viiva.

– Tunnen välittömästi, jos pystyn pelastamaan kaatumisen, tai onko minun hypättävä pyörän päältä. Mutta en tiedä, mistä se tunne tulee. Se tuntuu vain niin luonnolliselta.

Onnenkantamoisista puhuminen olisi pelkkää puppua. Sitä alleviivaat myös kaikki muut kuljettajat Valentino Rossia myöten.

– Noin monta pelastusta eivät voi olla sattumaa, ”Tohtori” tähdentää.

Marquez hiillostaa Rossia enää kahden MotoGP-luokan mestaruuden päässä, mutta titteleitäkin oleellisempaa on tämä:

– Toivon, että tulevaisuudessa minut muistetaan kuljettajana, joka antoi aina kaikkensa ja järjesti hyvän shown.

Upeasti sanottu.

Katso myös

Taistelija Crutchlowilla on yhä h*lvetilliset kivut, mutta periksi ei anneta piiruakaan: ”En heitä pyyhettä kehään!”

– Tiedän kavereita, jotka ovat lopettaneet uransa vastaavaan vammaan, mutta olen päättänyt, että en heitä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *