Etusivu / MotoGP/MotoE / Ajon MotoGP-suojatti ”kadehtii” Rossia: ”Hitto, että se on hyvä!”
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Ajon MotoGP-suojatti ”kadehtii” Rossia: ”Hitto, että se on hyvä!”

Yamahan Valentino Rossi, 39, pokkasi päättyneellä kaudella MotoGP-luokan MM-pronssin, mutta ”Tohtori” ei saavuttanut sesongilla ainuttakaan voittoa. Viimeksi vastaavaa kärvistelyä nähtiin kaudella 2012. Kilpakumppanit ovat kuitenkin täysin vakuuttuneita siitä, että legenda ei ole sanonut suinkaan vielä viimeistä sanaansa voittojen osalta.

Aki Ajon manageroima Ducatin Pramac-tiimin Jack Miller pukee kaikkien kuninkuusluokan kuljettajien ajatukset sanoiksi.

– Hän voi aina voittaa. Hän on aina uhka muille sunnuntaisin, Miller kiteyttää kupletin juonen.

Niin, ”vanha herra” Rossi ei välttämättä huikentele perjantain ja lauantain kierrosajoilla, mutta kisakuljettaja, sitä hän on isolla alkukirjaimella. Siitäkin huolimatta, että Yamaha ei ole pystynyt taikomaan Rossille enää aikoihin tälle täysin mieleistä työkalua.

Rossi on jäänyt pitkän, upean ja menestyksekkään uransa aikana ainoastaan kolmella kaudella ilman MM-osakilpailuvoittoa. Kolmas kummajainen oli jo lähellä jäädä toteutumatta, kun Rossi painoi kärjessä Malesian GP:ssä. Rossin uran 90:s voitto karahti kuitenkin katkeralla tavalla kiville, kun Tohtori teki ajovirheen ja rysähti nutulleen.

Onhan hän tämän lajin ehdoton kulttihahmo.

Rossin tykitys Sepangissa vankisti kuitenkin entisestään Millerin mielipidettä lajilegendasta.

– Katsoin kisan maanantaina vielä kerran uudelleen. Rossin tasaisen kovat kierrosajat olivat jotain sellaista, mistä voi olla vain kateellinen. Kuljettajana ajattelet, että ”hitto, se on hyvä”, Miller maalailee tuntojaan tutun värikkäällä tavalla.

Miller on enemmän kuin mielissään siitä, että Rossin ura jatkuu kuninkuusluokassa vielä vähintään kaksi kautta.

– Onhan hän tämän lajin ehdoton kulttihahmo. Ensinnäkin ne yhdeksän maailmanmestaruutta ja niiden päälle vielä vuosien saatossa nähdyt lukuisat eeppiset taistelut. Rossin suosio on valtaisa ja kaikki haluavat olla hänen mukanaan hurraamassa voittoja. Kuten sanoin, me kaikki tiedämme, että Rossi voi yhä voittaa vielä vaikka joka sunnuntai.

 

 

Katso myös

KTM:lle 159 senttiä riitti, mutta Hondalle ei – tämän vuoksi Pedrosasta tuli Kallion työkaveri

Dani Pedrosan 18 vuoden mittainen yhteinen taival Hondan kanssa päättyi viime kauteen. Pedrosa myöntää, että …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *