Etusivu / Moto3 / Pulkkinen ruudusta 26 kauden päätöskisaan
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint/F. Kirn

Pulkkinen ruudusta 26 kauden päätöskisaan

Patrik Pulkkinen käynnistää ruudusta 26 sunnuntaina Valenciassa ajettavan Moto3-luokan MM-sarjan päätösosakilpailun. Pulkkinen hyvästee samalla Peugeot MC Saxoprint-tiimin. Bo Bendsneyderin lähtöruutu on puolestaan 10 ja Niccolo Antonellin 14 heidän viimeisessä esiintymisessään suomalaistalli Ajo Motorsportin väreissä.

Pulkkinen oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

– Hyvä aika-ajo. Paransin koko ajan ja harjoituksiin nähden kierrosaikani koheni tuntuvasti. Nyt on tärkeintä rakentaa hyvä vauhti kisaan, pysyä keskittyneenä ja välttää virheitä. Olen luottavainen.

Kauden 18. osakilpailun aika-ajon parhaasta vauhdista huimin lukemin 1.38,665 vastasi Jorge Martin. Vuoden yhden parhaista aika-ajoistaan ajanut Pulkkinen jäi kärjestä 2,234, Bendsneyder 1,108 ja Antonelli 1,398 sekuntia.

– Sijoitus on pieni pettymys, mutta olen tyytyväinen vauhtiini, sillä ajoin parhaan kierrosaikani yksin. Haluan saavuttaa huomenna podiumsijoituksen, koska tämä on viimeinen kisani tässä tiimissä ja Moto3-luokassa. Yritän tehdä sen eteen kaikkeni, Bendsneyder lupaa.

Paalupaikka oli Martinille komeasti jo kauden yhdeksäs. Hän saa eturivilleen rinnalleen maailmanmestari Joan Mirin ja Niklas Ajon tiimikaverina pari vuotta sitten ajaneen Gabriel Rodrigon.

Martin peittosi Mirin 0,445 ja Rodrigon 0,548 sekunnilla.

Bo Bendsneyder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

”Aki, kiitos luottamuksesta” – suomalaistallilla myös paljon tunnetta mukana kauden päätöskisassa

Aki Ajon johtama Moto3-luokan menestystiimi Red Bull KTM Ajo kokee merkittäviä muutoksia kaudella 2018. Tiimi …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *