Etusivu / Moto2 / Raju kaato Stonerin nimikkomutkassa – viisinkertaisen maailmanmestarin ura vaakalaudalla
Australian MM-osakilpailua isännöivän Phillip Islandin radan kolmas mutka on nimetty MotoGP-luokan kaksinkertaisen maailmanmestarin Casey Stonerin mukaan Stoner Corner’iksi. Kuva: Motogp.com

Raju kaato Stonerin nimikkomutkassa – viisinkertaisen maailmanmestarin ura vaakalaudalla

Supersport-luokassa viisi maailmanmestaruutta saavuttanut ja myös Moto2:ssa kahdella kaudella kilpaillut Kenan Sofuoglu, 33, myöntää, että hänen uransa jatkuminen on nyt vaakalaudalla. Toipuminen kuukauden takaisesta rajusta kaatumisesta ei ole sujunut toivotulla tavalla.

Sofuoglu kaatui 250 kilometrin tuntinopeudesta MM-avauksen harjoituksissa Phillip Islandin radan kolmannessa mutkassa Australiassa. Kyseinen paikka on nimetty kaksinkertaisen MotoGP-luokan maailmanmestarin Casey Stonerin nimikkomutkaksi, eli Stoner Corner’iksi.

Puccetti Racingin Kawasakilla kilpaileva Sofuoglu joutui jäämään myös sivuun viime sunnuntaina ajetusta Thaimaan osakilpailusta, jossa Niki Tuuli teki Hondallaan hienon nousun yhdeksänneksi.

Sofuoglu potee jalkaansa ja lantiotaan, joka on saanut ennenkin kipeää.

– Luut eivät ole parantuneet vieläkään täydellisesti ja tämä alkaa haittaamaan jo arkeanikin ajamisesta puhuttamattakaan, ratamoottoripyöräilyn turkkilaislegenda myöntää.

Kausi jatkuu huhtikuun puolivälissä Aragonin radalla Espanjassa. Sofuoglu elää tuolloin uransa kriittisintä aikaa.

– Olen keskustellut asiasta tiimin kanssa. Jos joudun jäämään vielä sivuun myös Aragonista, niin ainakin tämä kausi saattaa päättyä osaltani siihen. Kenties silloin myös koko urani loppuisi, mutta vielä on liian aikaista sanoa tästä sen tarkempaa. Puhun asiasta läheisteni kanssa ja Aragonin aikoihin tilanne on tältä osin selkeämpi.

Supersport-luokan viisinkertainen maailmanmestari Kenan Sofuoglu kilpaili Moto2-luokassa kausilla 2010 ja 2011. Kuva: wsbk.com

Katso myös

Suomalaistallille kakkosrivin lähtöpaikka MM-avaukseen

Aki Ajon johtama Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi korkkasi kauden 2018 aika-ajot kelpo suorituksella Qatarin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *