Etusivu / Moto3 / Mestarisuosikki Martin piti pintansa – Ajon tiimin debytantilla tyly kohtalo
Darryn Binder (40) koki kovan kohtalon suomalaistallin debyytissään. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Mestarisuosikki Martin piti pintansa – Ajon tiimin debytantilla tyly kohtalo

Moto3-luokan MM-sarjan avausosakilpailun voittaja ei tullut kenellekään yllätyksenä. Ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki Jorge Martin paineli Aron Canetin rajusta hiillostuksesta huolimatta voittoon Losailin aavikkoradalla Qatarissa. Darryn Binderin debyyttikisa Red Bull KTM Ajo-tiimissä päättyi kaatumisen jo kolmen kierroksen jälkeen hänen kolaroituaan Philip Öttlin kanssa.

Martin kaatui rajusti aamun warm up-sessiossa, mutta se ei miehen mielenrauhaa järkyttänyt. Martin viritteli jo kahden kierroksen jälkeen karkumatkaa, mutta muu kärkiryhmä ei antanut periksi.

Kisan yksi kulminaatiopiste nähtiin viiden kierroksen jälkeen, kun Enea Bastianini kaatui kärjestä. Pikapuoliin sen jälkeen vääntö voitosta kääntyi kahden miehen, eli Martinin ja Canetin väliseksi kaupaksi.

Kapina huipentui päätöskierroksen trilleriin, jonka Martin hoiti lopulta edukseen vain 23 tuhannesosan turvin. Canet pyrki pitkällä pääsuoralla väkisin imusta ohi, mutta Martinin kantti kesti.

– Puskin todella lujaa ja pyrin karkuun kisan alkuvaiheessa, mutta en onnistunut siinä. Otin sen jälkeen rauhallisemmin ja säästelin renkaita. Päätöskierroksen viimeinen sektori kulki aivan mahtavasti. Olen todella tyytyväinen tähän voittoon, Martin hehkutti.

Kauden avauskisan podiumtrion täydensi voittajasta 6,746 sekuntia jäänyt Lorenzo Dalla Porta. Paalupaikkamies Niccolo Antonelli jätettiin 18 kierroksen kisassa neljänneksi.

Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Termas de Rio Hondo-radalla Argentiinassa.

Jorge Martin ajoi kauden avausvoittoon Qatarissa. Kuva: Del Conca Gresini

Motogp.com
Motogp.com

Katso myös

Paalupaikkahirmu voitolla MM-kärkeen – Ajon tiimi pisteille

Jorge Martin tykitti lauantaina Moto3-uransa kymmenennen paalupaikan Austinin Circuit of The Americas-radalla. Mestarisuosikki viimeisteli sunnuntaina …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *