Etusivu / MotoGP / Rossi nosti raha-asiat pöydälle
Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Rossi nosti raha-asiat pöydälle

Valentino Rossi luonnehtii F1- ja MotoGP-kuskien rajuja palkkaeroja epäreiluiksi. Toisaalta Rossi ymmärtää myös varsin hyvin, miksi tilanne on tällainen – ainakin nyt.

F1:ssä korkeimmat kausikohtaiset palkat hipovat 40 miljoonaa euroa. MotoGP:ssä puolestaan Ducatin Jorge Lorenzon 12 miljoonan euron liksa edustaa huippua.

– Kun ottaa huomioon taidot, riskit ja tason, niin se tuntuu epäreilulta, Rossi muotoilee Gazzetta dello Sportille.

MotoGP vetää paikoittain jo tuntuvastikin enemmän väkeä katsomoon kuin F1.

– Meidän pitää kuitenkin muistaa realiteetit ja se, että F1 on maailmalla MotoGP:tä kuuluisampi. Formuloissa liikkuvat isommat rahat. Niin se vain menee, Rossi kuittaa.

Rossi lukeutuu kaudet 2019 ja 2020 kattavalla Yamaha jatkosopimuksellaan MotoGP:n ehdottomaan eliittiin. ”Tohtorin” tilille kilahtaa Yamahalta noin 10 miljoonaa euroa kaudessa.

Lorenzolla on sijaan edessään tuntuva pudotus ja tienestilistan kärjen ottaa haltuunsa Hondalla jatkava Marc Marquez. Honda maksaa Marquezille kausista 2019-20 tiettävästi noin 20 miljoonaa euroa.

* * *

Kaudessa yli 30 miljoonaa euroa tienaavan, F-ykkösten nelinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin Instagram-päivitys näytti aprillipäivänä tältä:

After much thought, I am making the switch to two wheels 🏍💨 🔥 Happy Easter guys!

Henkilön Lewis Hamilton (@lewishamilton) jakama julkaisu

Katso myös

Iannone siirtyy Aprilialle kausiksi 2019-2020 – ”Andrea, pidetään hauskaa!”

MotoGP-luokan Aprilia Racing on solminut italialaiskuljettaja Andrea Iannonen kanssa kaudet 2019-2020 kattavan sopimuksen. Iannone siirtyy …

Yksi kommentti

  1. No onhan se karua, että minuuttipalkka vuoden kaikille minuuteille laskettuna on alle 20€ Rossilla. Ei taida kuitenkaan olla tohtori, palkasta päätellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *