Etusivu / Moto3 / Ajon junioritiimin kohukaksoset kaatuivat molemmat vuorollaan kärjestä MM-sarjan avauksessa
Aki Ajo, Deniz Öncü ja Niklas Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon junioritiimin kohukaksoset kaatuivat molemmat vuorollaan kärjestä MM-sarjan avauksessa

Aki Ajon johtama Red Bull KTM Ajo-tiimi kilpailee tällä kaudella myös Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa kohutut 14-vuotiaat turkkilaiskaksoset Deniz ja Can Öncü kuljettajinaan. Estorilin paikoittain märällä radalla Portugalissa ajetussa MM-avauksessa todellakin sattui ja tapahtui, sillä molemmat Öncün veljekset kaatuivat vuorollaan kärjestä.

Deniz Öncü saavutti kuivan kelin aika-ajossa hienosti eturivin kolmannen lähtöruudun ja Can starttasi kisaan seitsemännestä ruudusta.

Deniz otti räväkän startin ja karautti kärkeen, kunnes kohtalo astui mukaan peliin ja nuorukainen kaatui avauskierroksella.

Can otti sen jälkeen johtoaseman haltuunsa kokien veljensä kanssa saman, karun kohtalon ensimmäisellä kierroksella: kärjestä nutulleen.

Molemmat jatkoivat kuitenkin sinnikkäästi matkantekoa. Can päätyi paalupaikkamies Manuel Paglianin voittamassa kisassa 15:nneksi ja poimi talteen yhden MM-pisteen. Deniz ajoi 17 kierroksen kisassa sijalle 24.

Molempien määrätietoisesta asenteesta kertoo se, että kaatumisia ei sorruttu selittelemään. Virheet myönnettiin reilusti.

– Vuoden ensimmäisen kisa ja ensimmäinen oppitunti takana. Uskon, että Estorilin kisa tulee olemaan hyödyllinen kokemuksen kannalta. Ajoin ensimmäisen kerran tällä radalla ja pidin siitä, joskin keli ei ollut kovinkaan hyvä. Fiilis oli hyvä KTM-pyörään, pystyin ajamaan eturivin lähtöpaikan ja johtamaan kisaa alussa. Ajatukseni ovat jo nyt tiukasti Valenciassa, Deniz viittaa huhtikuun viimeisenä viikonvaihteena ajettavaan seuraavaan MM-osakilpailuun.

Denizin kanssa viime kaudella ison tukun ykkössijoja Red Bull Rookies Cupissa saavuttanut, veljeään päätä pitempi Can liikkuu ajatusten osalta samoilla linjoilla.

– Onneksi en tunne mitään kipua kaatumisen jäljiltä. Olen tyytyväinen siihen, miten viikonvaihde kokonaisuuden sujui, mutta kaatuminen on tietenkin harmi. Se oli minun virheeni. Kova tuuli tempaisi minut linjalta, ajoin kosteaan kohtaan ja kaaduin. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pystyin jatkamaan kisaa ja saavuttamaan pisteen. Uskon, että voimme taistella kisasta toiseen kärjessä, kunhan jatkamme hyvää työntekoa, Can alleviivaa.

Can (vas.) ja Deniz Öncü. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Ajon tiimin toipilaskuski neljänteen lähtöriviin Ranskan GP:ssä

Aki Ajon johtaman Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimin Darryn Binder on taistelija. Nuorukainen potee yhä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *