Etusivu / MotoGP / Aki Ajolla on isot panokset myös MotoGP-neuvotteluissa
Aki Ajo ja KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer. Kuva: KTM/Philip Platzer

Aki Ajolla on isot panokset myös MotoGP-neuvotteluissa

Tallipäällikkö Aki Ajo painaa parhaillaan pitkää päivää myös MotoGP-luokan aussikuljettaja Jack Millerin henkilökohtaisen managerin roolissa. Panokset silläkin taholla ovat korkealla, sillä optio Ducatin kanssa umpeutuu tässä kuussa. Ducatin ohella ensi kauden vaihtoehtona on väläytelty myös Hondaa.

Miller, 23, on tehnyt alkukaudella hyvää työtä Ducatin Pramac-tiimissä. Niin hyvää, että hänen aiempi työnantajansa HRC (Honda Racing Corporation) on espanjalaislähteiden mukaan osoittanut uudelleen kiinnostusta räväkkää Milleriä kohtaan.

AS:n mukaan Honda on halukas hankkimaan Millerin tehdastiimiinsä Marc Marquezin rinnalle. Dani Pedrosa saisi sittenkin lähteä, mikä saattaisi merkitä Hondalla kaudesta 2006 lähtien kilpailleen espanjalaisen pitkän uran päättymistä.

AS väittää tosin myös, että Miller olisi kieltäytynyt Hondan tarjouksesta. Miller puolestaan kiistää tämän.

– En ole hylännyt mitään. Repsol Honda? Minun pitää miettiä sitä. Se riippuu…, Miller vastaa salaperäisesti Motorsport.comin uteluihin.

– Kaikki on mahdollista. Olen tyytyväinen nykyiseen paikkaani. Mutta tietenkin, jos tehdastiimi koputtelee, niin et sulje ovea, Miller jatkaa.

Miller saavutti Ajo Motorsportissa kaudella 2014 Moto3-luokan MM-hopeaa. Ajo junaili hänelle sen jälkeen häkellyttävän 3-vuotisen sopimuksen MotoGP-luokkaan ja suoraan HRC:n kanssa. Miller ajoi ensin yhden kauden Cal Crutchlowin kanssa LCR-tiimissä ja seuraavat kaksi Marc VDS Racingissa ennen siirtymistään täksi vuodeksi Pramac Ducatille.

Millerille on raoteltu ensi kaudeksi ovia myös Ducatin tehdastiimiin sieltä Yamahalle palaavan Jorge Lorenzon paikalle. Nähtävästi tuon Ducatin himoitun paikan Andrea Dovizioson rinnalla nappaa kuitenkin Millerin nykyinen tiimikaveri Danilo Petrucci.

Millerille sillä ei olisi sinänsä suurempaa merkitystä. Hänelle on luvassa Pramac-tiimissäkin jatkaessaan ensi kaudeksi Ducatin GP19-pyörä.

Jack Miller (43) ja Danilo Petrucci (9) ajoivat Italian GP:n Lamborghinin väreissä. Kuva: Alma Pramac Racing

Katso myös

KTM:n MotoGP-tiimille lisää murheita – Espargaro loukkaantui Tshekin GP:ssä

KTM:n MotoGP-luokan tiimiä koetelleen kovalla kädellä. Mika Kallio on pitkään sivussa polvileikkauksen jäljiltä ja nyt …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *